10 x lipaston kätköissä
Sisustus
10 x lipaston kätköissä
Vanha lipasto on kaunis kuin koru ja lisäksi oivallinen säilytyskaluste. Joskus upeat lipastovanhukset saattavat vaatia hieman tuunausta, joskus taas alkuperäinen tyyli voi olla nappivalinta.
20.10.2016
 |
Unelmien Talo&Koti
Kerrostalokodin eteistä avartaa tehokas peiliseinä, joka avaa samalla näkymiä kodin muihin tiloihin. Lipaston laatikoihin on lisätty pienet numeroidut posliinikyltit koristeeksi ja hakua helpottamaan. Kun tuikkukynttilät ovat palaneet loppuun, lisää löytyy laatikosta numero 3!
80-luvun rivitalohuoneisto on sisältä kuin kustavilaiskartano! Lipasto on ostettu huutokaupasta huonokuntoisena ja vihreäksi maalattuna. Perheen äiti poisti vanhan maalin, hioi pinnan ja maalasi kalusteen ohennetulla pellavaöljymaalilla. Vielä loppuhionta ja uudet rengasvetimet, niin tyylistä tuli täydellinen.
Lipastolle on kysyntää myös kylpyhuoneessa! Railakkaan pinkiksi maalattu pikkulipasto nostettiin seinälle, jotta sen jalat eivät kastuisi vettä roiskittaessa. Ylevässä asemassaan se on myös kätevällä käyttökorkeudella.
1930-luvun hirsitalossa asuu käsityöläinen, joka on tapetoinut sekä työhuoneensa että kodin makuuhuoneen ihanilla ruusutapeteilla. Teema jatkuu myös vanhassa lipastossa, jonka entiset vetimet vaihtuivat suloisiksi posliiniruusuiksi.
Rivitalokodin avara eteinen on sisustettu väljästi. Keskipisteenä on vanha lipasto ja sen päällä oleva harmoninen asetelma. Kun muu ympäristö on kokonaan valkoinen, tumma lipasto pääsee kauniisti oikeuksiinsa. Perheen äiti tosin arpoo, vaihtaisiko lipastokin väriä, mutta toistaiseksi piironki on saanut pysyä alkuperäisessä kuosissaan.
Skånelaishuvilan keittiössä on elämää nähnyt säilytyskaluste, joka on ollut alun perin polkupyöräliikkeen myymäläpöytänä. Siihen tehtiin toinen vesipiste upottamalla tasoon pyöreä teräsallas. Toinen vesipiste on vastapäisellä seinustalla. Kaikki yläkaapit poistettiin remontissa, joten vaikutelma on keveän ilmava.
1930-luvulla rakennetussa omakotitalossa on komeat hirsiseinät ja tyyliin sopiva sisustus. Alkuperäiskuntoinen lipasto on perheenisän isän sedän peruja ja sijoitettu kodin ruokasaliin. Koulukartta on peräisin 1800-luvun lopulta.
Värikkään kodin emäntä on puutarhakirjailija. Hän sisusti liki satavuotiaan kotitalonsa yläkertaan inspiraatiohuoneen, jossa voi kahvitella hyvässä seurassa tai paneutua tuleviin töihin. Kaikki kalusteet on keräilty mikä mistäkin, niin myös ihana kohokuvioitu lipasto.
Viehkeän vinttihuoneen asukas on alakoulua käyvä tyttö, joka on vapaa-ajallaan innokas sisustaja. Äidin kirpputorilöytö on soma lipasto, joka on samalla sekä yöpöytä että aarteiden säilytyspaikka. Tauluna on oma taideteos.
1700-luvulla rakennetussa hirsitalossa asuu kekseliäs perhe. Jo aiemmin hankittu musta lipasto sai modernin ilmeen, kun entiset tylsät vetimet vaihdettiin nahkakaistaleiksi. Nahkaa on käytetty myös seinähyllyjen ripustusnauhoissa.

Lue lisää:

Kommentoi »