10 vinkkiä: askartelu- ja ompelutarvikkeiden säilytys
Sisustus
10 vinkkiä: askartelu- ja ompelutarvikkeiden säilytys
Kauniita lankoja, nappeja ja muita materiaaleja ei tarvitse piilottaa näkyviltä. Koreissa sekä lasi- ja hillopurkeissa säilytettyinä ne inspiroivat tekemään.
Julkaistu 26.6.2015
Avotakka

1. Mieti paikka

Etsi tarvikkeille säilytystila läheltä paikkaa, jossa käytät niitä. Sijoita lasten askartelutarvikkeet keittiöön, käsityöt olohuoneeseen ja ompelukone kodinhoitohuoneeseen.

2. Piilota kaappiin

Jos työpöydällä ei ole tilaa, tee askartelu- ja ompelutyöpiste vaatekaappiin. Voit jättää kesken olevan työn niille sijoilleen lopettaessasi ja vain sulkea oven. Ulosvedettävä taso helpottaa työskentelyä.

3. Tue inspiraatiota

Älä hautaa käsityö- ja askartelulehtiä laatikon pohjalle. Seinään kiinnitetty lehtiteline tai työpisteen pöydälle laitettava esiteteline pitää neuvot ja niksit aina näkyvillä.

4. Kierrätä

Kannelliset hillopurkit ovat mainioita muun muassa nappien, nauhojen ja helmien lajitteluun. Sisältö näkyy ensisilmäyksellä ja kansi suojaa pölyltä.

5. Keksi uutta

Seinään kiinnitettävä wc- tai talouspaperiteline muuntuu oivaksi pidikkeeksi paketointinaruille.

6. Naulaa seinään

Saat näppärän lankatelineen ompelupisteeseen, kun nakutat seinään rivin nauloja, joihin ripustat lankarullat.

7. Nappaa mukaan

Nikkaroijalle tuttu työkalupakki sopii mainiosti ompelu- ja askartelutarvikkeiden säilytykseen. Saat pakista työpisteen väripilkun, kun maalaat sen raikkaalla värillä.

8. Pinoa

Suosi askartelumateriaalien säilytyksessä pinottavia laatikoita. Ne säästävät kaappitilaa.

9. Selkeytä

Säilytä neulelankakokoelma kirkkaissa maljakoissa tai isoissa lasitölkeissä värin mukaan jaoteltuna. Värikoodattu purnukkarivistö on ilo silmälle.

10. Tee loppusiivous

Siisti puuhanurkka ompelu- tai askarteluprojektin päätteeksi. Kun tavarat ovat vakiopaikoilla, työhön on seuraavalla kerralla helpompi ryhtyä.

Lue lisää:

Kommentoi »