Inspiraatiotaulu tuulensuojalevystä
Tee itse
Inspiraatiotaulu tuulensuojalevystä
Kiva inspistaulu syntyy itse tehden ja tosi edullisesti. Työpisteen lisäksi taululle on käyttöä myös keittiössä tai eteisessä.
Julkaistu 18.12.2015
Unelmien Talo&Koti

Rautakaupasta saa puukuituisia tuulensuojalevyjä edullisesti. Yksi 120 x 270 -senttinen levy maksaa alle kympin, ja siitä saa kaksi suurta inspistaulua. Ylijäämälevyistä voi tehdä vaikka sisustustauluja päällystämällä ne kuviollisella kankaalla. Kätevä kiinnityssysteemi syntyy, kun pingottaa kahden nastan väliin narua tai siimaa ja ripustaa kuvat pienillä puisilla pyykkipojilla. Niitä saa askarteluliikkeistä. Myös metalliset klipsit käyvät, eikä kuviin tai kortteihin tarvitse pistää reikiä. "Pyykkinarulta" ripustuksia on helppo vaihdella, kun inspiraation aiheet muuttuvat.

Tarvikkeet:

  • tuulensuojalevy
  • kangasta
  • mattoveitsi
  • pitkä viivoitin tai mitta
  • niittipyssy
  • 2 puurimaa
  • ruuveja ja ruuvinväännin
  • kiinnittimet ripustamista varten.

Ohjeet inspiraatiotaulun tekoon

1. Mittaa ja leikkaa mattoveitsellä puukuituisesta tuulensuojalevystä haluamasi kokoinen pala. Tuulensuojalevyn mitat ovat 120 x 270 cm, eli yhdestä levystä saa parikin suurta taulua. Esimerkkitaulun mitat ovat 100 x 145 cm.

2. Ruuvaa levyyn taustapuolelle kaksi rimaa, ylös ja alas, joitain senttejä reunasta. Ylärima on ripustamista varten, alarima siksi, että levy pysyy suorassa seinää vasten. Ruuvaa ruuvi levyn etupuolelta levyn läpi.

3. Varaa kangasta noin 10 cm levyä pidempi ja leveämpi pala.

4. Silitä kangas huolellisesti.

5. Pingota kangas napakasti tuulensuojalevyn päälle ja kiinnitä niiteillä. Aloita pitkän sivun keskeltä ja kiristä sitten vastakkaiselta puolelta. Kiinnitä seuraavaksi lyhyiden sivujen keskikohdat. Jatka sitten samassa järjestyksessä kohti reunoja 10–15 sentin välein, oheisen kaaviokuvan mukaan. Numerot kuvaavat järjestystä, miten kangas kannattaa pingottaa.

6. Kiinnitä ylärimaan kiinnikkeet ripustamista varten.

Lisätietoja:

Lue lisää:

Kommentoi »