Maku

1 tunti = 3 ruokaa



1 tunti = 3 ruokaa

Kätevä kotikokki hyödyntää tunnin keittiössä ja saa aikaiseksi kolmen päivän ruoat. Kokeile itse ja ylläty, kuinka vaivattomasti homma toimii käytännössä.
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström

Ennen tunnin keittiöurakkaa on ohjelmassa kaupassakäynti. Reissua nopeuttaa ostoslista, joka on laadittu tuoteryhmittäin. Printtaa lista tästä mukaasi kauppaan.

KAUPPALISTA

Juurekset 3 sipulia 1 valkosipuli (7 valkosipulinkynttä) 10 perunaa 6 porkkanaa 2 palaa (yhteensä 400 g) juuriselleriä

Tuoreyrtit 1 rku tilliä 1 rku persiljaa tai korianteria 1 rku timjamia

Säilyvät tuotteet rypsiöljy 1 prk (500 g) tomaattimurskaa 2 dl kookosmaitoa tai -kermaa 1 ps (40 g) Santa Maria Tom Kha Galangal Coconut Soup Mix ruiskorppujauhoja nuudeleita makeaa sweet chili -kastiketta

Liha ja maitotuotteet 800 g broilerinjauhelihaa 1 ps (230 g) savukuutioita 1 prk (2 ½ dl) ruokakermaa 100 g ruohosipulituorejuustoa

Mausteet kurkuma kalafondi laakerinlehti kokonainen valkopippuri suola mustapippuri

Pakasteet 300 g pakastekalakuutioita 250 surimi-puikkoja

Kokoa keittiössä ostokset lähietäisyydelle niin, että raaka-aineet ovat helposti saatavilla. Sitten vaan essu eteen ja hihat heilumaan! Tehotunnin ajatuksena on se, että kokkauspäivän ruokana on tomaattinen kalakeitto. Keiton poristessa kattilassa valmistat kahden seuraavan päivän ruoat uuniin kypsymään. Thaimaalainen broilerimureke nautitaan toisena päivänä nuudeleiden kanssa. Kolmannen päivän ruoka, Juures-kinkkuvuoka, on lämmitystä vaille valmis tarjottava.

Tunnin työjärjestys

1 Aloita juuresten käsittelyllä.Pese, kuori ja paloittele ne. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet kaikkiin ruokiin.

2 Pane kalakeitto kiehumaan. Valmistele juures-kinkkuvuoka.

3 Pane vuoka uuniin ensimmäiseksi. Tarkkaile keiton tilannetta silloin tällöin.

4 Valmista seuraavaksi broilerimureke. Vuoka ja mureke paistetaan samassa lämpötilassa.

5 Pane mureke uuniin reiluksi puoleksi tunniksi niin, että molemmat ruoat valmistuvat yhtä aikaa.

Julkaistu: 3.4.2012