Mehevä yrttinen uunibroileri valmistuu näin:
Aloita maustevoista. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin kaikki ainekset. Nosta voi jääkaappiin viilenemään.
Huuhtele sulanut broileri tarvittaessa sekä ulko- että sisäpuolelta. Kuivaa talouspaperilla.
Hiero linnun vatsaan suolaa ja pippuria. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja kääräise loput yrtit kimpuksi.
Työnnä sormesi rintafileiden ja nahan väliin nahkaa rikkomatta. Ota maustevoista viipaleita ja työnnä ne nahan ja lihan väliin. Yritä saada liha peitettyä maustevoilla.
Työnnä sitruunalohkot ja yrttikimppu sekä puolet lopusta voista linnun vatsaan. Sido lintu napakasti paistinarulla.
Hiero loppu voi linnun koipien ja rintalihojen päälle. Ripottele lopuksi päälle hiukan pippurisekoitusta ja suolaa.
Nosta lintu uunivuokaan. Pane vuoka 225-asteiseen uuniin 10 minuutiksi.
Laske lämpö 200 asteeseen ja jatka uunikanan paistamista noin tunti.
Yrttinen uunibroileri on kypsä kun lihan sisälämpötila on 72 astetta. Voit myös kokeilla kypsyyttä cocktailtikulla: työnnä tikku uunikanan reisitaipeeseen. Jos ulos valuva neste on kirkasta, liha on kypsää.