


Yrttinen punajuurikeitto
1 h 5 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 40 min
Reseptin ainekset
8 annosta
1000 g
punajuurta
500 g
perunaa (jauhoinen)
300 g
porkkanaa
2 kpl
sipulia
2 rkl
ruokaöljyä
15 dl
vettä
2 kpl
laakerinlehteä
1 rkl
hunajaa
2 tl
sormisuolaa
1 tl
rakuunaa
1/2 tl
valkopippuria
1/2 tl
timjamia
1/4 tl
muskottipähkinää
Lisäksi
2 1/2 dl
kasvirasvasekoitetta (soija)
Kuori juurekset ja pilko pieniksi palasiksi.
Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja kääntele siinä kasvispaloja. Lisää vesi, laakerinlehdet ja anna keitoksen kiehua, kunnes ainekset ovat täysin pehmeitä.
Poista laakerinlehti. Mausta keitto ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku.
Tarjoa yrttinen punajuurikeitto soijakerman kanssa. Jos teet annokset, koristele punajuurikeiton pinta soijakermalla tai tarjoa se eri astiasta. Yrttisen punajuurikeiton lisänä maistuvat paahdetut ruisleipäkolmiot ja persiljainen oliivitahna.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat