Maku

Yrttinen punajuurikeitto

1 h 5 min
5
1

Yrttinen punajuurikeitto

GL
KA
LA
MA
MU
1
5
Teksti Hanna Sumari
Kuvat Nina Kellokoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1000 gpunajuurta
  • 500 gperunaa (jauhoinen)
  • 300 gporkkanaa
  • 2 kplsipulia
  • 2 rklruokaöljyä
  • 15 dlvettä
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 rklhunajaa
  • 2 tlsormisuolaa
  • 1 tlrakuunaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/2 tltimjamia
  • 1/4 tlmuskottipähkinää

Lisäksi

  • 2 1/2 dlkasvirasvasekoitetta (soija)

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN40 min

Kuori juurekset ja pilko pieniksi palasiksi.

Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja kääntele siinä kasvispaloja. Lisää vesi, laakerinlehdet ja anna keitoksen kiehua, kunnes ainekset ovat täysin pehmeitä.

Poista laakerinlehti. Mausta keitto ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku.

Tarjoa yrttinen punajuurikeitto soijakerman kanssa. Jos teet annokset, koristele punajuurikeiton pinta soijakermalla tai tarjoa se eri astiasta. Yrttisen punajuurikeiton lisänä maistuvat paahdetut ruisleipäkolmiot ja persiljainen oliivitahna.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä