


Yrttinen kahden kalan keitto
20 min
Tämä maukas kalakeitto on on saanut alkunsa tallinnalaisessa Leib resto & aed -ravintolassa.
Reseptin ainekset
6 annosta
500 g
lohta
400 g
kuhaa tai siikaa
15 dl
kalalientä
2 kpl
purjosipulia
4 kpl
varsisellerin vartta
1 kpl
fenkoli
1 kpl
sipuli
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
murskattu valkosipulin kynsi
1 kpl
sitruunan mehut
1 tl
suolaa (oman maun mukaan)
2 tl
rouhittua musta- ja valkopippuria
Yrtteinä
silputtua ruohosipulia
lehtipersiljaa
kirveliä
Valmista kalaliemi isoon kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää joukkoon suikaloidut porkkanat ja pilkotut purjot, varsisellerit, sipuli ja fenkoli. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
Leikkaa kalat noin peukalon pään kokoisiksi palasiksi. Mausta suolalla, musta- ja valkopippurilla.
Kun kasvikset ovat kypsiä, ota liesi pois päältä. Lisää liemen joukkoon kalat ja anna niiden kypsyä 3 minuuttia kannen alla.
Mausta keitto vielä sitruunamehulla, murskatulla valkosipulinkynnellä ja silputoilla yrteillä. Muista tarkastaa myös suolatasapaino ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat