Maku

Yrttinen kahden kalan keitto

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Tämä maukas kalakeitto on on saanut alkunsa tallinnalaisessa Leib resto & aed -ravintolassa.
5
2
Julkaistu: 13.1.2016


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 500 glohta
  • 400 gkuhaa tai siikaa
  • 15 dlkalalientä
  • 2 kplpurjosipulia
  • 4 kplvarsisellerin vartta
  • 1 kplfenkoli
  • 1 kplsipuli
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplmurskattu valkosipulin kynsi
  • 1 kplsitruunan mehut
  • 1 tlsuolaa (oman maun mukaan)
  • 2 tlrouhittua musta- ja valkopippuria

Yrtteinä

  • silputtua ruohosipulia
  • lehtipersiljaa
  • kirveliä
Tulosta

Valmista kalaliemi isoon kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää joukkoon suikaloidut porkkanat ja pilkotut purjot, varsisellerit, sipuli ja fenkoli. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

Leikkaa kalat noin peukalon pään kokoisiksi palasiksi. Mausta suolalla, musta- ja valkopippurilla.

Kun kasvikset ovat kypsiä, ota liesi pois päältä. Lisää liemen joukkoon kalat ja anna niiden kypsyä 3 minuuttia kannen alla.

Mausta keitto vielä sitruunamehulla, murskatulla valkosipulinkynnellä ja silputoilla yrteillä. Muista tarkastaa myös suolatasapaino ennen tarjoilua.

2 kommenttia