Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Patapizza on pannupizzan helppo sukulainen – anna kohota yön yli jääkaapissa ja paista padassa!

12 h 35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 12 h 20 min

Pannupizzatyylinen pohja valmistuu helposti padassa. Kokoa yön yli levänneen taikinan päälle suosikkitäytteesi ja nauti! Paras astia patapizzalle on laakea valurautapata, jossa on emaloitu sisäpinta. Siitä pizza irtoaa helposti.

19.4.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
Pohja
2 dl
vettä
1 tl
sokeria
¾ tl
suolaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
kuivahiivaa
2 tl
rypsiöljyä (voiteluun)
Täyte
1 dl
pizzakastiketta
1 (125 g)
mozzarellajuustopallo
20 g
salamiviipaleita
½ tlk (227/140 g)
ananaspaloja
basilikaa

Yön yli kohotettu patapizza – ohje:

  1. Mittaa kylmä vesi kulhoon. Lisää sokeri, suola ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta loput jauhot joukkoon vähitellen. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
  2. Kaada taikina öljyllä voideltuun pataan ja leivitä pohjan kokoiseksi. Laita kansi päälle ja siirrä jääkaappiin noin 12 tunniksi.
  3. Levitä kohonneelle pohjalle pizzakastike. Revi päälle mozzarella. Lisää salamiviipaleet ja ananaspalat. Laita kansi takaisin päälle.
  4. Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa ensin kansi päällä 10 minuuttia ja ilman kantta toiset 10 minuuttia.

Vinkki!

Valitse mahdollisimman laakea pata, jotta pohjasta tulee sopivan paksu ja pinnalle jää reilusti tilaa täytteelle.

Saat pizzasta kasvisversion vaihtamalla lihan kasvipohjaiseen salamiin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt