Maku

Yllätyskakku isälle

1 h 5 min
4
0

Yllätyskakku isälle

KA
0
4
Teksti Kaarina Roininen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

Taikina

  • 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 dlappelsiinitäysmehua

Täyte

  • 100 gmantelimassaa
  • 200 gomenaa (raastettuna)
  • 200 gsitruunarahkaa
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 1 rklsokeria

Kuorrutus

  • 2 dltomusokeria (kaakao)
  • 2 rklvettä

Koristeluun

  • 50 gmarsipaania (vaaleanpunainen)

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN50 min

Voitele tasapohjainen sydämenmuotoinen vuoka ja korppujauhota se.
Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset taikinaan sekä appelsiini- tai omenamehu. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.
Levitä vähän yli puolet taikinasta vuoan pohjalle ja vähän reunoille niin, että keskelle muodostuu syvennys.
Raasta jääkaappikylmä mantelimassa karkeahkolla terällä. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja levitä seos taikinasyvennykseen.
Nostele loput taikinasta ensin lusikalla nokareina täytteen päälle ja tasoita nokarehuiput veitsellä, taikina tasoittuu uunissa.
Paista kakkua uunin alimmalla ritilätasolla 50–55 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassa ja kumoa se vasta sitten varovasti leivinpaperin päälle työpöydälle.
Valmista kaakao-tomusokerikuorrutus sekoittamalla tomusokerin kanssa vesitilkka. Lusikoi seos muovipussiin ja leikkaa saksilla pussin kulmaan pieni aukko. Pursota seos kakun pinnalle tiheiksi raidoiksi.
Painele vaaleanpunainen marsipaani silikoniruusumuottiin ja koristele kakku marsipaaneilla. Jos teet marsipaanisydämiä, kauli marsipaani kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi. Ota levystä pienellä sydänmuotilla kuvioita.
Voit koristella kakun myös strösseleillä tai sydänkoristerakeilla.
•Voit käyttää omenien sijaan kakun täytteeseen 2 dl pakastevadelmia tai -puolukoita. Lisää silloin täytteeseen 2 rkl sokeria.
•Voit valmistaa kakun jo hyvissä ajoin ja pakastaa odottamaan käyttöä. Ota se sulamaan huoneenlämpöön muutama tunti ennen koristelua.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä