Kotivinkki

Ylikypsä porsaankasleri

4 h 10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
4 h
3.3
0
Julkaistu: 10.12.2014


Ainekset (4 annosta)

  • 1 kgporsaan kasleria

Maustekastike:

  • ¾ dlsavunmakuista, makeaa grillauskastiketta
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • ¾ tlsuolaa
  • ½ tlpippurisekoitusta
  • 3½ dlomenatäysmehua
Tulosta

1. Sekoita maustekastikkeen aineet keskenään.

2. Ota kasleri huoneenlämpöön ja taputtele mauste seos lihan pintaan. Nosta pala uunivuokaan tai painekattilaan ja anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia. 

3. Kaada mehu astiaan ja kypsennä kasleria 125-asteisessa uunissa 3–4 tuntia tai painekattilassa ohjeiden mukaan noin 40 minuuttia. 

4. Suurusta neste halutessasi kastikkeeksi vesitilkkaan sekoitetuilla jauhoilla.

5. Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoa lisänä keitettyjä maissintähkiä ja vihreää salaattia.

Mureaksi kypsennetty porsaanniska on edullinen ja mehevä arkipäivän paisti. Isosta kimpaleesta riittää nyhdettävää. 

Kommentoi »