Kotivinkki

Ylikypsä porsaankasleri

4 h 10 min
1
0

Ylikypsä porsaankasleri

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kgporsaan kasleria

Maustekastike:

  • ¾ dlsavunmakuista, makeaa grillauskastiketta
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • ¾ tlsuolaa
  • ½ tlpippurisekoitusta
  • 3½ dlomenatäysmehua

Tee näin

4 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN4 h

1. Sekoita maustekastikkeen aineet keskenään.

2. Ota kasleri huoneenlämpöön ja taputtele mauste seos lihan pintaan. Nosta pala uunivuokaan tai painekattilaan ja anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia. 

3. Kaada mehu astiaan ja kypsennä kasleria 125-asteisessa uunissa 3–4 tuntia tai painekattilassa ohjeiden mukaan noin 40 minuuttia. 

4. Suurusta neste halutessasi kastikkeeksi vesitilkkaan sekoitetuilla jauhoilla.

5. Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoa lisänä keitettyjä maissintähkiä ja vihreää salaattia.

Vinkki!

Mureaksi kypsennetty porsaanniska on edullinen ja mehevä arkipäivän paisti. Isosta kimpaleesta riittää nyhdettävää. 

MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä