Ylikypsä porsaan lapa ja hapankaali

4 h 30 min
5
0

Ylikypsä porsaan lapa ja hapankaali

Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1½ kgporsaan suolalapa
  • ½ dltuoretta salviaa hienonnettuna
  • 1/4 tlmustapippuria myllystä
  • 400 gvalkosipulihapankaalia
  • 2 kplsipuli
  • 4 kplkotimaisia omenia
  • 2 rklhunajaa
  • 3 dlkuivaa omenasiideriä

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h

Ota porsaan suolalapa hyvissä ajoin huoneenlämpöön.

Kuivaa porsaan lapa talouspaperiin. Hiero porsaan lavan pintaan hienonnettu salvia ja mustapippuri. Jos käytät suolalavan sijaan lapaa niin mausta myös suolalla.

Laita hapankaali padan pohjalle. Kuori ja lohko sipulit, lisää pataan.

Leikkaa omenat lohkoiksi ja lisää pataan. Lisää hunaja pataan.

Nosta porsaan lapa pataan ja hauduta pataa uunissa 150 asteessa vähintään 4 tuntia.

Nosta porsaan lapa padasta. Poista ihra ja luut.

Riivi porsaan lapa haarukoilla suikaleiksi. Laita riivityt porsaan lihat takaisin pataan ja sekoita hapankaalin joukkoon.

Tarkista maku ja lisää suolaa sekä mausteita tarvittaessa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä