


Ylikypsä porsaan lapa ja hapankaali
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Reseptin ainekset
8 annosta
1½ kg
porsaan suolalapa
½ dl
tuoretta salviaa hienonnettuna
1/4 tl
mustapippuria myllystä
400 g
valkosipulihapankaalia
2 kpl
sipuli
4 kpl
kotimaisia omenia
2 rkl
hunajaa
3 dl
kuivaa omenasiideriä
Ota porsaan suolalapa hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
Kuivaa porsaan lapa talouspaperiin. Hiero porsaan lavan pintaan hienonnettu salvia ja mustapippuri. Jos käytät suolalavan sijaan lapaa niin mausta myös suolalla.
Laita hapankaali padan pohjalle. Kuori ja lohko sipulit, lisää pataan.
Leikkaa omenat lohkoiksi ja lisää pataan. Lisää hunaja pataan.
Nosta porsaan lapa pataan ja hauduta pataa uunissa 150 asteessa vähintään 4 tuntia.
Nosta porsaan lapa padasta. Poista ihra ja luut.
Riivi porsaan lapa haarukoilla suikaleiksi. Laita riivityt porsaan lihat takaisin pataan ja sekoita hapankaalin joukkoon.
Tarkista maku ja lisää suolaa sekä mausteita tarvittaessa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat