Kotivinkki

Ylellinen simpukkapasta

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Simpukkapasta saa herkullisen hienostuneen makunsa fenkolista, valkoviinistä ja sahramista.
0
0
Julkaistu: 19.3.2015


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 4 dlorzoa eli jyväpastaa
  • 500 gsinisimpukoita
  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1fenkoli
  • 1 rklöljyä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • ½–1 tlsuolaa
  • 0,25 gsahramia
  • mustapippuria
  • 2 dlkermaa
  • (tuoretta timjamia)
Tulosta

1. Puhdista simpukat, jos olet ostanut tuoreita. Pese ne hyvin juuresharjalla ja tarkista, että kaikki ovat ehjiä ja kiinni tai sulkeutuvat kopautettaessa. Heitä auenneet simpukat pois.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Kuori ja viipaloi sipulit. Viipaloi fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipulit ja fenkoli siinä.

4. Lisää viini, suola, sahrami, pippuri, kerma ja muutama timjaminoksa. Anna kiehahtaa.

5. Lisää simpukat. Nosta kansi päälle ja kypsennä välillä kasaria ravistellen noin 2–3 minuuttia. Yhdistä simpukat, kastike ja kypsä orzo tai tarjoa ne erikseen.

Sinisimpukat ovat parhaimmillaan talvikuukausina. Osta ne tuoreina kalatiskiltä tai nappaa valmiiksi pestyjä pakastealtaasta. Tarjoa simpukat kastikkeessa orzon kanssa. Orzo on erehdyttävästi riisiltä näyttävää pastaa. Siksi sitä kannattaa etsiä joko pasta- tai riisihyllystä.

Kommentoi »