Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tästä ei kalakeitto parane – ruokakirjailijan ylellinen arkibouillabaisse viimeistellään valkosipulijogurtilla

40 min

Keittokirjailija Prisca Leclerc palaa synnyinmaansa Ranskan makuihin teoksissaan ja kotikeittiössään. Punaliemisen klassikkokeiton arkiversioon hän valitsee kirjolohen kaveriksi pakasteseitiä ja katkarapuja.

25.4.2023
Reseptin ainekset
4 annosta
1 iso
porkkana
2 isoa
perunaa
1 iso
sipuli
1
fenkoli
1
valkosipulinkynsi
3 rkl
oliiviöljyä
½ ps (0,25 g)
sahramia
(¼ tl
cayennepippuria)
1 tlk (400 g)
kuorittuja kokonaisia tomaatteja
8 dl
kalalientä
1½ tl
suolaa
500 g
kirjolohifileetä
200 g
pakasteseitiä
180 g
katkarapuja (pakaste, MSC)
½
appelsiinin mehu
Valkosipulijogurtti
1
valkosipulinkynsi
1½ dl
turkkilaista jogurttia
½ tl
mustapippuria
1 tl
appelsiininkuoriraastetta

Ylellinen arkibouillabaisse – ohje:

  1. Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi. Kuori sipuli ja leikkaa reiluiksi paloiksi.
  2. Huuhtele fenkoli, ota talteen mahdolliset lehdet ja säästä ne viimeistelyyn. Leikkaa fenkoli varsineen noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleet kolmeen osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipuli, porkkana ja fenkoli.
  4. Lisää sahrami, valkosipuli ja cayennepippuri ja sekoittele hetki.
  5. Avaa tomaattitölkki ja leikkaa tomaatteja tölkissä keittiösaksilla pienemmiksi. Kaada tomaatit kattilaan. Huuhtele tölkki noin desillä vettä ja kippaa kattilaan.
  6. Anna seoksen kiehahtaa ja lisää kalaliemi. Kun liemi kiehuu, lisää perunat ja suola.
  7. Anna keiton kiehua kannen alla hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Muista maistaa lientä: se saa maistua suolaiselta, sillä myös kalat tarvitsevat suolaa.
  8. Tee valkosipulijogurtti liemen kiehuessa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita se jogurttiin. Mausta pippurilla ja appelsiininkuorella.
  9. Leikkaa kalat suupaloiksi. Lisää keittoon kalat ja katkaravut. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Purista joukkoon appelsiinin mehu.
  10. 10
    Tarjoa keitto jogurtin ja leivän kanssa.

Vinkki!

  • Hauduta keittopohja edellisenä iltana. Lämmitä keitto ja lisää kalat juuri ennen ruokailua. Näin liemen maut ehtivät tekeytyä kunnolla.
  • Juhlavaan viikonloppuversioon sopivat esimerkiksi kuha ja sinisimpukat.

Prisca Leclerc

50-vuotias suomalais-ranskalainen keittokirjailija työskentelee ruokasisällöntuottajana Food Camp Finlandilla. Pariisilaisten klassikkoravintoloiden reseptiikkaan keskittyvä teos Brasserie (Readme.fi) ilmestyy syksyllä 2023. Asuu Helsingissä miehensä, poikansa ja kolmen koiransa kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt