Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Wallenbergin pihvi, palsternakkapyree & herneitä

Vanha klassikko aikojen takaa ripauksella omaa näkemystä. Wallenbergin pihvillä kyllä nälkä lähtee!

26.2.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
Wallenbergin pihvi
600 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
2 kpl
keltuaista
4 rkl
smetanaa
1 kpl
sipuli
3 tl
suolaa
1 tl
jauhettua maustepippuria
6 kpl
neilikkaa
1 tl
jauhettua muskottipähkinää
1 tl
valkopippuria
2 rkl
dijon maalaissinappia
4 kpl
palsternakka
3 dl
maitoa
2 dl
kermaa
50 g
voita
3 tl
suolaa
Lisäksi
voita ja öljyä paistamiseen

Wallenbergin pihvi – ohje:

  1. Mittaa kaikki mausteet mortteliin jauha kaikki hienoksi.
  2. Yhdistä keltuaiset, raasta sipuli sekaan, smetana, mausteet, jauheliha ja sinappi ja sekoita kunnolla.
  3. Nosta massa kylmään maustumaan hetkeksi.
  4. Ota kylmästä ja pyöritä 4 isoa tai 8 pienempää pihviä ja pyörittele pihvit korppujauhoissa tai pankojauhoissa.
  5. Lisää kuumalle pannulle reilusti voita ja öljyä ja paista pihvit molemmin puolin 2 min ja kypsennä loppuun 180-asteisessa uunissa n. 8–10 min.
  6. Tarjoa wallenbergin pihvi palsternakkapyreen, herneiden ja ruskistetun voin kera.

Palsternakkapyre – ohje:

  1. Kuori ja pilko palsternakka pieneksi.
  2. Lisää kattilaan kerma, maito, suola ja palsternakka ja kiehuta pehmeäksi.
  3. Siivilöi neste talteen.
  4. Lisää voi palsternakkojen sekaan ja soseuta sileäksi ja lisää tarvittaessa keitinlientä.
  5. Tarkasta suola ja lisää tarvittaessa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt