Maku

Wallenbergin pihvit, palsternakkapyree & herneitä

0
0

Wallenbergin pihvit, palsternakkapyree & herneitä

Vanha klassikko aikojen takaa ripauksella omaa näkemystä. Wallenbergin pihveillä kyllä nälkä lähtee!
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 2 kplkeltuaista
  • 4 rklsmetanaa
  • 1 kplsipuli
  • 3 tlsuolaa
  • 1 tljauhettua maustepippuria
  • 6 kplneilikkaa
  • 1 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1 tlvalkopippuria
  • 2 rkldijon maalaissinappia
  • 4 kplpalsternakka
  • 3 dlmaitoa
  • 2 dlkermaa
  • 50 gvoita
  • 3 tlsuolaa

Lisäksi

  • voita ja öljyä paistamiseen

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Mittaa kaikki mausteet mortteliin jauha kaikki hienoksi

Yhdistä keltuaiset, raasta sipuli sekaan,smetana, mausteet, jauheliha ja sinappi ja sekoita kunnolla

Nosta massa kylmään maustumaan hetkeksi

Ota kylmästä ja pyöritä 4 isoa tai 8 pienempää pihviä ja pyörittele pihvit korppujauhoissa tai pankojauhoissa

Lisää kuumalle pannulle reilusti voita ja öljyä ja paista pihvit molemmin puolin 2min ja kypsennä loppuun 180 asteisessa uunissa n.8-10min

PALSTERNAKKAPYRE:

kuori ja pilko palsternakka pieneksi

Lisää kattilaan kerma,maito,suola ja palsternakka ja kiehuta pehmeäksi

Siivilöi neste talteen

Lisää voi palsternakkojen sekaan ja soseuta sileäksi ja lisää tarvittaessa keitinlientä

Tarkasta suola ja lisää tarvittaessa

Tarjoa pihvit pyreen, herneiden ja ruskistetun voin kera

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä