


Wallenbergin pihvi, palsternakkapyree & herneitä
Vanha klassikko aikojen takaa ripauksella omaa näkemystä. Wallenbergin pihvillä kyllä nälkä lähtee!
Reseptin ainekset
4 annosta
Wallenbergin pihvi
600 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
2 kpl
keltuaista
4 rkl
smetanaa
1 kpl
sipuli
3 tl
suolaa
1 tl
jauhettua maustepippuria
6 kpl
neilikkaa
1 tl
jauhettua muskottipähkinää
1 tl
valkopippuria
2 rkl
dijon maalaissinappia
4 kpl
palsternakka
3 dl
maitoa
2 dl
kermaa
50 g
voita
3 tl
suolaa
Lisäksi
voita ja öljyä paistamiseen
Wallenbergin pihvi – ohje:
- Mittaa kaikki mausteet mortteliin jauha kaikki hienoksi.
- Yhdistä keltuaiset, raasta sipuli sekaan, smetana, mausteet, jauheliha ja sinappi ja sekoita kunnolla.
- Nosta massa kylmään maustumaan hetkeksi.
- Ota kylmästä ja pyöritä 4 isoa tai 8 pienempää pihviä ja pyörittele pihvit korppujauhoissa tai pankojauhoissa.
- Lisää kuumalle pannulle reilusti voita ja öljyä ja paista pihvit molemmin puolin 2 min ja kypsennä loppuun 180-asteisessa uunissa n. 8–10 min.
- Tarjoa wallenbergin pihvi palsternakkapyreen, herneiden ja ruskistetun voin kera.
Palsternakkapyre – ohje:
- Kuori ja pilko palsternakka pieneksi.
- Lisää kattilaan kerma, maito, suola ja palsternakka ja kiehuta pehmeäksi.
- Siivilöi neste talteen.
- Lisää voi palsternakkojen sekaan ja soseuta sileäksi ja lisää tarvittaessa keitinlientä.
- Tarkasta suola ja lisää tarvittaessa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat