


Laulajan bravuuri
Vuokko Hovatan kaalipelti – sesongin kasvikset paahtuvat uunissa juuri sopivasti
55 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 min
Laulaja Vuokko Hovatta tekee kaalipeltiä, johon uppoaa sesongin ihanimmat kasvikset. Maustekastike antaa sopivasti poltetta.
”Käytän paljon erilaisia kaaleja, kuten varhaiskaalia, punakaalia ja lehtikaalia. Ne valmistuvat helposti uunissa. Ennen uuniin laittamista valelen kaalit sitruuna-oliiviöljy-mausteseoksella. Mausteita vaihtelen syöjien mukaan: joskus on lempeämpää, toisinaan tulisempaa. Kaaleista syntyy eri makuja ja struktuureja sisältävä superlisuke kalalle tai lihalle”, Hovatta taustoittaa reseptiään.
Reseptin ainekset
4 annosta
½
valkokaali tai varhaiskaali
1 rs
ruusukaalia
1
parsakaalin kukinto
(nokare
voita)
Kastike
1
chili
1
sitruuna
noin 2 dl
oliiviöljyä
sormisuolaa tai muuta suolaa
mustapippuria
hunajaa
Vuokko Hovatan kaalipelti – ohje:
- Tee ensin maustekastike. Pilko chili aivan pieneksi, raasta puolen sitruunan kuori ja purista koko sitruunan mehu. Sekoita 1,5 desilitraan oliiviöljyä, mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Rapistele joukkoon kuivatut sienet. Sekoita. Anna tekeytyä sillä aikaa kun valmistelet kaalit.
- Öljyä uunipelti. Leikkaa valkokaali suhteellisen ohuiksi veneiksi. Jos kaali on hyvin kovaa, kiehauta puolikasta ensin 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Poista ruusukaaleista kannat ja päällimmäiset lehdet ja puolita ne. Revi tai leikkaa parsakaalin nuput.
- Levitä kaalit pellille haluamallasi tavalla, esimerkiksi lajeittain.
- Kaada mausteseos tasaisesti kaalien päälle. Tarvittaessa käytä apuna sutia.
- Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa 20 minuuttia. Siirrä pelti sitten uunin yläosaan, laita grillivastus päälle ja nosta lämpö 250 asteeseen. Tarkkaile kaaleja, jotta ne saavat väriä pintaan mutta eivät pala. Viimeistele nokareella voita.
Vinkki!
Keväällä pellille sopii myös parsa ja kesällä varhaiskaali. Varhaiskaalia ei tarvitse esikeittää.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat