Kotivinkki

Vuohenputki-tomaattileivät

15 min
0
0

Vuohenputki-tomaattileivät

Vuohenputki on joka pihan rikkaruoho, mutta myös mainio alkukesän villivihannes. Vuohenputken nuoret lehdet ryöpätään ja yhdistetään herkulliseksi salaatiksi tomaatin ja mozzarellan kanssa. Ja sitten lapataan paahtoleivän päälle. Nam!
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • ½–1 lnuorta vuohenputkea
  • 2tomaattia
  • 1uusi sipuli varsineen
  • 125 gmozzarellaa (buffalonmaito)
  • 1 rklhyvää oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Lisäksi

  • 4viipaletta maalaisleipää

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Kerää mahdollisimman pieniä ja vielä hieman supussa olevia vuohenputkenlehtiä. Nuorista kasveista voi käyttää myös varret. Huuhtele lehdet ja ryöppää ne kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä noin minuutin ajan. Siivilöi ja purista kasvit kuiviksi.
2. Kuutioi tomaatti ja viipaloi sipuli. Revi mozzarellapallo suupaloiksi.
3. Yhdistä kaikki aineet kulhossa ja mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla. Paahda leipäviipaleet paahtimessa tai parilalla. Jaa vuohenputkisalaatti leiville. Tarjoa vuohenputki-tomaattileivät heti.

Vinkki!

Vuohenputken maku on mieto ja miellyttävä. Se sopii moneen ruokaan ja tuo mukanaan väriä ja rakennetta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä