Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vuohenputki-tomaattileivät

15 min

Vuohenputki on joka pihan rikkaruoho, mutta myös mainio alkukesän villivihannes. Vuohenputken nuoret lehdet ryöpätään ja yhdistetään herkulliseksi salaatiksi tomaatin ja mozzarellan kanssa. Ja sitten lapataan paahtoleivän päälle. Nam!

21.5.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
½–1 l
nuorta vuohenputkea
2
tomaattia
1
uusi sipuli varsineen
125 g
mozzarellaa (buffalonmaito)
1 rkl
hyvää oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Lisäksi
4
viipaletta maalaisleipää

Vuohenputki-tomaattileivät – ohje:

  1. Kerää mahdollisimman pieniä ja vielä hieman supussa olevia vuohenputkenlehtiä. Nuorista kasveista voi käyttää myös varret. Huuhtele lehdet ja ryöppää ne kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä noin minuutin ajan. Siivilöi ja purista kasvit kuiviksi.
  2. Kuutioi tomaatti ja viipaloi sipuli. Revi mozzarellapallo suupaloiksi.
  3. Yhdistä kaikki aineet kulhossa ja mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla. Paahda leipäviipaleet paahtimessa tai parilalla.
  4. Jaa vuohenputkisalaatti leiville. Tarjoa vuohenputki-tomaattileivät heti.

Vinkki!

Vuohenputken maku on mieto ja miellyttävä. Se sopii moneen ruokaan ja tuo mukanaan väriä ja rakennetta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt