Kotivinkki

Vuohenjuustopasta ja uunikuivatut tomaatit

1 h 20 min
3.5
1

Vuohenjuustopasta ja uunikuivatut tomaatit

KA
1
3.5
Tämä vuohenjuustopasta on asteen juhlavampi. Uunissa kuivattujen tomaattien maku palkitsee vaivan. Saat näyttävää pastaa, kun leikkaat tuorelasagnelevyistä paksuja nauhoja. Toki voit käyttää myös tavallista kuivapastaa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–5 annosta)

  • 250 gkirsikkatomaatteja
  • 3valkosipulinkynttä
  • ½ dloliiviöljyä
  • mustapippuria
  • ½ tlsuolaa
  • 200–300 gvuohenjuustoa
  • 50 gparmesaania
  • 1 dlpinjansiemeniä
  • 400 gtuorepastaa (lasagnelevyjä)
  • 70 grukolaa
  • tilkka oliiviöljyä

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

1. Pese kirsikkatomaatit ja kaada ne uunivuokaan. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Ripottele ne kirsikkatomaattien lomaan.


2. Lisää vuokaan oliiviöljy, rouhi päälle pippuria ja suolaa. Nosta vuoka 125-asteisen uunin keskitasolle noin tunniksi. Tomaatit kypsyvät,
kuivahtavat ja niiden maku tiivistyy.
3. Leikkaa vuohenjuustosta reunat pois halutessasi ja murenna juusto suupaloiksi. Vuole parmesaani lastuiksi kuorimaveitsellä. Paahda pinjansiemenet kuumalla ja kuivalla paistinpannulla.
4. Jos käytät tuorelasagnelevyjä, leikkaa ne paksuiksi nauhoiksi tai jopa 5–7 cm leveiksi levyiksi. Kun tomaatit ovat kypsiä, kiehauta iso kattilallinen vettä ja mausta se suolalla (2 tl suolaa/litra vettä). Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi (1–3 minuuttia).
5. Nosta pasta reikäkauhalla pehmeiden tomaattien päälle. Lisää vuohenjuusto, parmesaani, pinjansiemenet, rukola ja tilkka öljyä. Sekoita vuohenjuustopasta pihdeillä nostellen.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä