Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vuohenjuusto-lohipatee

2 h 0 min
9.4.2009
Reseptin ainekset
8 annosta
500 g
perunaa (jauhoinen)
150 g
vuohenmaitojuustoa
1 kpl
keltuaista
100 g
aurinkokuivattua tomaattia
1/4 tl
suolaa
300 g
lohta
2 rkl
tuoretta basilikaa
2 rkl
ruohosipulia
1 tl
suolaa
1/2 tl
sitruunapippuria (suolaton)
1/4 tl
valkopippuria
20 kpl
pinaattia (tuoreita lehtiä)
Kastike
1/2 dl
oliiviöljyä
1 rkl
omenaviinetikkaa
2 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Lisäksi
5 dl
rucolaa

Kuori perunat,paloittele ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa, vähässä vedessä. Ota keitinvesi talteen ja soseuta perunat sähkövatkaimella. Sekoita perunasoseen joukkoon pehmeä vuohenjuusto, keltuainen sekä hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä.

Leikkaa ruodoton ja nahaton lohi pieniksi paloiksi. Mausta kala hienonnetuilla tuoreilla yrteillä,suolalla ja pippureilla.

Vuoraa noin 1,5 litran vetoinen, teflonpinnoitettu voideltu leipävuoka pinaatinlehdillä. Levitä puolet perunaseoksesta vuoan pohjalle, sitten kalaseos ja loppu perunaseos. Peitä pinaatinlehdillä. Nosta pateevuoka isompaan uunivuokaan ja täytä alempi vuoka vedellä. Kypsennä vesihauteessa 150 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä vähän aikaa vuoassa, kumoa ja leikkaa viipaleiksi.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.

Tarjoa pateeviipale haalean lämpimänä rucolalehtien ja kastiketilkan kera alkupalana.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt