Maku

Vuohenjuusto-lohipatee

2 h
5
0

Vuohenjuusto-lohipatee

Teksti Helena Saine-Laitinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 gperunaa (jauhoinen)
  • 150 gvuohenmaitojuustoa
  • 1 kplkeltuaista
  • 100 gaurinkokuivattua tomaattia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 300 glohta
  • 2 rkltuoretta basilikaa
  • 2 rklruohosipulia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 20 kplpinaattia (tuoreita lehtiä)

Kastike

  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 rklomenaviinetikkaa
  • 2 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 5 dlrucolaa

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN2 h

Kuori perunat,paloittele ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa, vähässä vedessä. Ota keitinvesi talteen ja soseuta perunat sähkövatkaimella. Sekoita perunasoseen joukkoon pehmeä vuohenjuusto, keltuainen sekä hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä.

Leikkaa ruodoton ja nahaton lohi pieniksi paloiksi. Mausta kala hienonnetuilla tuoreilla yrteillä,suolalla ja pippureilla.

Vuoraa noin 1,5 litran vetoinen, teflonpinnoitettu voideltu leipävuoka pinaatinlehdillä. Levitä puolet perunaseoksesta vuoan pohjalle, sitten kalaseos ja loppu perunaseos. Peitä pinaatinlehdillä. Nosta pateevuoka isompaan uunivuokaan ja täytä alempi vuoka vedellä. Kypsennä vesihauteessa 150 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä vähän aikaa vuoassa, kumoa ja leikkaa viipaleiksi.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.

Tarjoa pateeviipale haalean lämpimänä rucolalehtien ja kastiketilkan kera alkupalana.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä