


Vorschmack jauhelihasta – valmista presidentti Mannerheiminkin suosion saavuttanut perinneruoka hieman oikaistuna versiona
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min
Vorschmack valmistuu myös jauhelihasta perinteisen lampaanpaistin sijaan. Ruoka tunnetaan Mannerheimin lempiruokana, ja se tarjotaan perinteiseen tyyliin suolakurkkujen, etikkapunajuurien ja smetanan seurana.
Reseptin ainekset
8 annosta
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
400 g
lampaan jauhelihaa
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
2 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
makeaa sinappia
12
anjovisfileetä
5 dl
mietoa lihalientä
2–3 tl
anjovispurkin lientä
1 tl
mustapippuria
¾ tl
suolaa
Vorschmack valmistetaan näin:
- Kuori ja silppua sipulit.
- Ruskista jauhelihat parissa erässä öljyssä paistinpannulla. Lisää sipulit ruskistamisen loppupuolella.
- Lisää tomaattipyree, sinappi ja hienonnetut anjovikset. Kuumenna hetki.
- Pane jäähtynyt jauhelihaseos ja melkein kaikki lihaliemi monitoimikoneeseen. Jauha sileäksi massaksi. Tässä vaiheessa massan pitäisi olla löysän puuron kaltaista. Lisää nestettä tarvittaessa.
- Mausta seos anjovisliemellä, pippurilla ja suolalla.
- Kaada lihaseos pataan. Hauduta vorschmackia 175-asteisessa uunissa 3 tuntia välillä sekoittaen.
- Tarjoa vorschmack uuniperunoiden, silputtujen suolakurkkujen, punajuurten ja smetanan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat