Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vorschmack jauhelihasta – valmista presidentti Mannerheiminkin suosion saavuttanut perinneruoka hieman oikaistuna versiona

3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min

Vorschmack valmistuu myös jauhelihasta perinteisen lampaanpaistin sijaan. Ruoka tunnetaan Mannerheimin lempiruokana, ja se tarjotaan perinteiseen tyyliin suolakurkkujen, etikkapunajuurien ja smetanan seurana.

31.3.2020
Reseptin ainekset
8 annosta
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
400 g
lampaan jauhelihaa
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
2 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
makeaa sinappia
12
anjovisfileetä
5 dl
mietoa lihalientä
2–3 tl
anjovispurkin lientä
1 tl
mustapippuria
¾ tl
suolaa

Vorschmack valmistetaan näin:

  1. Kuori ja silppua sipulit.
  2. Ruskista jauhelihat parissa erässä öljyssä paistinpannulla. Lisää sipulit ruskistamisen loppupuolella.
  3. Lisää tomaattipyree, sinappi ja hienonnetut anjovikset. Kuumenna hetki.
  4. Pane jäähtynyt jauhelihaseos ja melkein kaikki lihaliemi monitoimikoneeseen. Jauha sileäksi massaksi. Tässä vaiheessa massan pitäisi olla löysän puuron kaltaista. Lisää nestettä tarvittaessa.
  5. Mausta seos anjovisliemellä, pippurilla ja suolalla.
  6. Kaada lihaseos pataan. Hauduta vorschmackia 175-asteisessa uunissa 3 tuntia välillä sekoittaen.
  7. Tarjoa vorschmack uuniperunoiden, silputtujen suolakurkkujen, punajuurten ja smetanan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt