Maku

Vorschmack jauhelihasta – valmista presidentti Mannerheiminkin suosion saavuttanut perinneruoka hieman oikaistuna versiona

3 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
3 h
Vorschmack valmistuu myös jauhelihasta perinteisen lampaanpaistin sijaan. Ruoka tunnetaan Mannerheimin lempiruokana, ja se tarjotaan perinteiseen tyyliin suolakurkkujen, etikkapunajuurien ja smetanan seurana.
GL
MA
MU
0
0


Ainekset (8 annosta)

  • 1sipuli
  • 4valkosipulinkynttä
  • 400 glampaan jauhelihaa
  • 400 gvähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3 rkltomaattipyreetä
  • 2 rklmakeaa sinappia
  • 12 anjovisfileetä
  • 5 dlmietoa lihalientä
  • 2–3 tlanjovispurkin lientä
  • 1 tlmustapippuria
  • ¾ tl suolaa
Tulosta

Vorschmack valmistetaan näin:

  1. Kuori ja silppua sipulit.
  2. Ruskista jauhelihat parissa erässä öljyssä paistinpannulla. Lisää sipulit ruskistamisen loppupuolella.
  3. Lisää tomaattipyree, sinappi ja hienonnetut anjovikset. Kuumenna hetki.
  4. Pane jäähtynyt jauhelihaseos ja melkein kaikki lihaliemi monitoimikoneeseen. Jauha sileäksi massaksi. Tässä vaiheessa massan pitäisi olla löysän puuron kaltaista. Lisää nestettä tarvittaessa.
  5. Mausta seos anjovisliemellä, pippurilla ja suolalla.
  6. Kaada lihaseos pataan. Hauduta vorschmackia 175-asteisessa uunissa 3 tuntia välillä sekoittaen.
  7. Tarjoa vorschmack uuniperunoiden, silputtujen suolakurkkujen, punajuurten ja smetanan kanssa.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »