Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vorschmack – hitaasti haudutettu perinneruoka

6 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 6 h 0 min

Vorschmack on itäeurooppalainen, herkullinen perinneruoka. Lihaa haudutetaan niin kauan uunissa, että se irtoaa säikeiksi ja sulautuu mehukkaaksi höystöksi.

14.12.2015
Reseptin ainekset
4-6 annosta
800 g
lampaanpotkaa tai 500 g:n pala luutonta paistia
300 g
naudanlapaa tai kulmapaistia
tilkka öljyä
2
sipulia
5
valkosipulinkynttä
8
anjovisfileetä
Vorschmackin kanssa
smetanaa
suolakurkkuja
säilykepunajuuria

1. Leikkaa lihat kuutioiksi. Lampaanpotkan voit haudutella sellaisenaan ja poistaa luun, kun se irtoaa itsekseen.

2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Ruskista lihat pannulla parissa erässä. Siirrä lihat ruskistuksen jälkeen kannelliseen pataan.

3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota myös niitä hetki pannulla.

4. Nosta lopuksi lihat, sipulit ja anjovisfileet pataan. Huuhdo paistinpannu tilkalla vettä ja kaada vesi pataan. Lisää vettä pataan niin, että lihapalat hieman pilkottavat veden pinnalla.

5. Hauduta pataa 150-asteisessa uunissa kannen alla 5–6 tuntia, jopa pidempään. Sekoita välillä haarukalla, jolloin huomaat, kuinka liha irtoaa säikeiksi ja sulautuu tasarakenteiseksi höystöksi. Lisää vettä, jos seos tönäköityy liikaa. Valmiin vorschmackin pitää olla paksua, mutta mehukasta. Tarjoa vorschmack uuniperunan, smetanan, suolakurkun ja punajuurikuutioiden kanssa.

Valitse vorschmackiin halvimpia lihanosia, niitä joiden haudutus vaatii kärsivällisyyttä, mutta joissa on eniten makua. Ei haittaa, vaikka lihassa olisi hieman kalvoja tai rasvaa. Pitkä haudutusaika saa kaikki sulamaan yhdeksi mehukkaaksi lihahöystöksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt