Vorschmack – hitaasti haudutettu perinneruoka

Reseptin ainekset (4-6 annosta)
- 800 glampaanpotkaa tai 500 g:n pala luutonta paistia
- 300 gnaudanlapaa tai kulmapaistia
- tilkka öljyä
- 2sipulia
- 5valkosipulinkynttä
- 8anjovisfileetä
Vorschmackin kanssa
- smetanaa
- suolakurkkuja
- säilykepunajuuria
1. Leikkaa lihat kuutioiksi. Lampaanpotkan voit haudutella sellaisenaan ja poistaa luun, kun se irtoaa itsekseen.
2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Ruskista lihat pannulla parissa erässä. Siirrä lihat ruskistuksen jälkeen kannelliseen pataan.
3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota myös niitä hetki pannulla.
4. Nosta lopuksi lihat, sipulit ja anjovisfileet pataan. Huuhdo paistinpannu tilkalla vettä ja kaada vesi pataan. Lisää vettä pataan niin, että lihapalat hieman pilkottavat veden pinnalla.
5. Hauduta pataa 150-asteisessa uunissa kannen alla 5–6 tuntia, jopa pidempään. Sekoita välillä haarukalla, jolloin huomaat, kuinka liha irtoaa säikeiksi ja sulautuu tasarakenteiseksi höystöksi. Lisää vettä, jos seos tönäköityy liikaa. Valmiin vorschmackin pitää olla paksua, mutta mehukasta. Tarjoa vorschmack uuniperunan, smetanan, suolakurkun ja punajuurikuutioiden kanssa.
Valitse vorschmackiin halvimpia lihanosia, niitä joiden haudutus vaatii kärsivällisyyttä, mutta joissa on eniten makua. Ei haittaa, vaikka lihassa olisi hieman kalvoja tai rasvaa. Pitkä haudutusaika saa kaikki sulamaan yhdeksi mehukkaaksi lihahöystöksi.