Voissa paistetut muikut

30 min
3.7
2

Voissa paistetut muikut

MU
2
3.7
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gmuikkuja

Leivitys

  • 1 dlruisjauhoja
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Paistamiseen

  • 2 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • tuoretta tilliä
  • sitruunalohkoja

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Muikkujen perkaaminen puhkomalla: Irrota kalan kidukset työntämällä peukalo ja etusormi kidusonteloon. Vedä suolisto ulos kidusten ja rintaevien mukana. Huuhdo kalat nopeasti siivilässä ja kuivaa talouspaperiin.

Muikkujen perkaaminen saksilla: Leikkaa kalan pää pois ja jatka leikkaamista vatsaa pitkin niin, että ohut kaistale irtoaa. Avaa kala ja poista sisälmykset etusormella vatsaontelosta. Huuhdo kalat nopeasti siivilässä ja kuivaa talouspaperiin.

Sekoita jauhot, suola ja pippuri lautasella. Kierittele muikut jauhoseoksessa. Paista muikut muutamassa erässä valurautapannulla voi-öljyseoksessa. Paistoaika on keskilämmöllä muutama minuutti molemmin puolin. Nosta kalat vadille ja ripottele päälle tillinoksia ja sitruunalohkoja. Tarjoa paistettujen muikkujen lisäksi perunasosetta, kermaviilikastiketta ja salaattia.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä