Voikukkamarmeladi

24 h 30 min
4.4
1

Voikukkamarmeladi

GL
KA
LA
MA
MU
1
4.4
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 300 gvoikukkaa (nuoria kukintoja noin 1 litra)
  • 4 dlvettä
  • 330 ghillosokeria
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Kerää voikukan kukinnot tilavaan rasiaan ja sulje hetkeksi kannen alle. Näin mahdolliset ötökät kiipeävät kanteen ja voit poistaa ne näppärästi.

Huuhtele kukinnot mieluiten tilavareikäisessä siivilässä ja valuta ne hyvin.

Kumoa kukinnot kattilaan ja mittaa päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Anna kukintojen hautua jäähtyvässä liemessä noin 20 minuuttia.

Siivilöi voikukkaliemi tiheän siivilän läpi toiseen kattilaan. Purista mukaan kukista irtoava neste.

Lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia ilman kantta. Lisää keittämisen aikana sitruunankuoriraaste.

Jaa voikukkamarmeladi puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannella. Säilytä voikukkamarmeladit viileässä.

  • Anna voikukkamarmeladin tekeytyä jääkaapissa ainakin vuorokauden ennen tarjoamista. Voikukkamarmeladi on koostumukseltaan notkeaa.
MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä