


Voikukkamarmeladi
24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min
Voikukkamarmeladi on notkeaa ja ihanan aromaattista. Kerää voikukan kukinnot tilavaan rasiaan ja sulje hetkeksi kannen alle. Näin mahdolliset ötökät kiipeävät kanteen ja voit poistaa ne näppärästi.
Reseptin ainekset
10 annosta
Voikukkamarmeladi
300 g
voikukkaa (nuoria kukintoja noin 1 litra)
4 dl
vettä
330 g
hillosokeria
1 tl
sitruunankuoriraastetta
Voikukkamarmeladi – ohje:
- Kerää voikukan kukinnot tilavaan rasiaan ja sulje hetkeksi kannen alle. Näin mahdolliset ötökät kiipeävät kanteen ja voit poistaa ne näppärästi.
- Huuhtele kukinnot mieluiten tilavareikäisessä siivilässä ja valuta ne hyvin. Nypi kukista talteen keltaiset terälehdet, sillä vihreästä osasta tulee kitkeryyttä.
- Kumoa keltaiset terälehdet kattilaan ja mittaa päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Anna hautua jäähtyvässä liemessä noin 20 minuuttia.
- Siivilöi voikukkaliemi tiheän siivilän läpi toiseen kattilaan. Purista mukaan kukista irtoava neste.
- Lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia ilman kantta. Lisää keittämisen aikana sitruunankuoriraaste.
- Jaa voikukkamarmeladi puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannella. Säilytä voikukkamarmeladit viileässä.
Vinkki!
Anna voikukkamarmeladin tekeytyä jääkaapissa ainakin vuorokauden ennen tarjoamista. Voikukkamarmeladi on koostumukseltaan notkeaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat