Maku

Voikukkamarmeladi

24 h 30 min
GL
KA
LA
MA
MU
4.46
2

Voikukkamarmeladi on notkeaa ja ihanan aromaattista. Kerää voikukan kukinnot tilavaan rasiaan ja sulje hetkeksi kannen alle. Näin mahdolliset ötökät kiipeävät kanteen ja voit poistaa ne näppärästi.
Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

  • 300 gvoikukkaa (nuoria kukintoja noin 1 litra)
  • 4 dlvettä
  • 330 ghillosokeria
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Voikukkamarmeladi valmistuu näin:

Kerää voikukan kukinnot tilavaan rasiaan ja sulje hetkeksi kannen alle. Näin mahdolliset ötökät kiipeävät kanteen ja voit poistaa ne näppärästi.

Huuhtele kukinnot mieluiten tilavareikäisessä siivilässä ja valuta ne hyvin. Nypi kukista talteen keltaiset terälehdet, sillä vihreästä osasta tulee kitkeryyttä.

Kumoa keltaiset terälehdet kattilaan ja mittaa päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Anna hautua jäähtyvässä liemessä noin 20 minuuttia.

Siivilöi voikukkaliemi tiheän siivilän läpi toiseen kattilaan. Purista mukaan kukista irtoava neste.

Lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia ilman kantta. Lisää keittämisen aikana sitruunankuoriraaste.

Jaa voikukkamarmeladi puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannella. Säilytä voikukkamarmeladit viileässä.

Anna voikukkamarmeladin tekeytyä jääkaapissa ainakin vuorokauden ennen tarjoamista. Voikukkamarmeladi on koostumukseltaan notkeaa.

MITÄ PIDIT?
4.46