


Voikukka-parsasalaatti
20 min
Täydennä parsasalaatti pienillä voikukanlehdillä, nuorilla vadelmapensaan lehdillä ja yrteillä. Voikukka-parsasalaatti sopii alkukesän brunssille tai pieneksi iltaherkuksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
parsaa (vihreää)
1 dl
retiisejä
50 g
voikukanlehtiä (pyöreäreunaisia)
50 g
vadelmapensaan lehtiä (nuoria ja ohuita)
1 dl
auringonkukanversoja
1 dl
ruohosipulia (hienonnettuna)
Kastike
2 rkl
kylmäpuristettua rypsiöljyä (Keiju)
1/4 tl
mustapippuria (myllystä)
1 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
suolaa
Päälle
1/2 dl
auringonkukansiemeniä (paahdettuna)
Voikukka-parsasalaatti – ohje:
- Leikkaa parsojen kova kantaosa pois. Kuori parsat kevyesti kuorimaveitsellä.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi paistokasarissa. Lisää suola ja parsat. Keitä noin 3 minuuttia, kunnes parsat ovat napakan kypsiä. Valuta parsat siivilässä ja huuhdo kylmällä vedellä, jotta parsojen kypsyminen lakkaa. Valuta parsat hyvin puhtaan leivinliinan päällä.
- Paloittele parsat kolmeen osaan. Huuhdo retiisit, poista kannat ja puolita retiisit.
- Huuhdo voikukan- ja vadelmanlehdet huolellisesti. Valuta ne talouspaperin tai puhtaan leivinliinan päällä.
- Paloittele auringonkukanversot.
- Sekoita öljy, sitruunamehu ja mausteet kulhossa. Lisää parsapalat, versot, ruohosipuli ja basilika. Nostele sekaisin. Kumoa tarjoiluvadille.
- Koristele villi parsasalaatti voikukan- ja vadelmanlehdillä. Ripottele pinnalle paahdetut auringonkukansiemenet.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat