Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Voikukka-parsasalaatti

20 min

Täydennä parsasalaatti pienillä voikukanlehdillä, nuorilla vadelmapensaan lehdillä ja yrteillä. Voikukka-parsasalaatti sopii alkukesän brunssille tai pieneksi iltaherkuksi.

2.6.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
parsaa (vihreää)
1 dl
retiisejä
50 g
voikukanlehtiä (pyöreäreunaisia)
50 g
vadelmapensaan lehtiä (nuoria ja ohuita)
1 dl
auringonkukanversoja
1 dl
ruohosipulia (hienonnettuna)
Kastike
2 rkl
kylmäpuristettua rypsiöljyä (Keiju)
1/4 tl
mustapippuria (myllystä)
1 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
suolaa
Päälle
1/2 dl
auringonkukansiemeniä (paahdettuna)

Voikukka-parsasalaatti – ohje:

  1. Leikkaa parsojen kova kantaosa pois. Kuori parsat kevyesti kuorimaveitsellä.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi paistokasarissa. Lisää suola ja parsat. Keitä noin 3 minuuttia, kunnes parsat ovat napakan kypsiä. Valuta parsat siivilässä ja huuhdo kylmällä vedellä, jotta parsojen kypsyminen lakkaa. Valuta parsat hyvin puhtaan leivinliinan päällä.
  3. Paloittele parsat kolmeen osaan. Huuhdo retiisit, poista kannat ja puolita retiisit.
  4. Huuhdo voikukan- ja vadelmanlehdet huolellisesti. Valuta ne talouspaperin tai puhtaan leivinliinan päällä.
  5. Paloittele auringonkukanversot.
  6. Sekoita öljy, sitruunamehu ja mausteet kulhossa. Lisää parsapalat, versot, ruohosipuli ja basilika. Nostele sekaisin. Kumoa tarjoiluvadille.
  7. Koristele villi parsasalaatti voikukan- ja vadelmanlehdillä. Ripottele pinnalle paahdetut auringonkukansiemenet.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt