Maku

Voikukka-parsasalaatti

20 min
5
0

Voikukka-parsasalaatti

GL
KA
LA
MA
MU
0
5
Täydennä parsasalaatti pienillä voikukanlehdillä, nuorilla vadelmapensaan lehdillä ja yrteillä, Voikukka-parsasalaatti sopii alkukesän brunssille tai pieneksi iltaherkuksi.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gparsaa (vihreää)
  • 1 dlretiisejä
  • 50 gvoikukanlehtiä (pyöreäreunaisia)
  • 50 gvadelmapensaan lehtiä (nuoria ja ohuita)
  • 1 dlauringonkukanversoja
  • 1 dlruohosipulia (hienonnettuna)

Kastike

  • 2 rklkylmäpuristettua rypsiöljyä (Keiju)
  • 1/4 tlmustapippuria (myllystä)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa

Päälle

  • 1/2 dlauringonkukansiemeniä (paahdettuna)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Leikkaa parsojen kova kantaosa pois. Kuori parsat kevyesti kuorimaveitsellä.

Kuumenna vesi kiehuvaksi paistokasarissa. Lisää suola ja parsat. Keitä noin 3 minuuttia, kunnes parsat ovat napakan kypsiä. Valuta parsat siivilässä ja huuhdo kylmällä vedellä, jotta parsojen kypsyminen lakkaa. Valuta parsat hyvin puhtaan leivinliinan päällä.

Paloittele parsat kolmeen osaan. Huuhdo retiisit, poista kannat ja puolita retiisit.

Huuhdo voikukan- ja vadelmanlehdet huolellisesti. Valuta ne talouspaperin tai puhtaan leivinliinan päällä.

Paloittele auringonkukanversot.

Sekoita öljy, sitruunamehu ja mausteet kulhossa. Lisää parsapalat, versot, ruohosipuli ja basilika. Nostele sekaisin. Kumoa tarjoiluvadille.

Koristele villi parsasalaatti voikukan- ja vadelmanlehdillä. Ripottele pinnalle paahdetut auringonkukansiemenet.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä