Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Silkkinen perunaherkku

Ruoka kuin halaus! Virolainen perunapuuro hautuu pehmoiseksi ja täyttää vatsan varmasti

2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min

Virolainen perunapuuro eli mulgipuuro haudutetaan perunasta ja ohrasuurimoista ihanan pehmeäksi. Täyttävä herkku saa makua ruskistetusta sipulista ja pekonista.

18.9.2024

Reseptin ainekset
4 annosta
1½ dl
rikottuja ohrasuurimoita
1 kg
jauhoisia perunoita
1½ l
vettä
1 tl
suolaa
2
laakerinlehteä
140 g
pekonia
1
sipuli
½ rku
tilliä

Virolainen perunapuuro –ohje:

  1. Laita rikotut ohrasuurimot kylmään veteen likoamaan vähintään tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
  2. Kuori ja kuutioi perunat. Valuta liotetut ohrasuurimot. Laita perunakuutiot ja ohrasuurimot kattilaan. Lisää vettä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Lisää suola ja laakerinlehdet. Keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes perunat ja suurimot pehmenevät. Vältä sekoittamista hauduttamisen aikana.
  3. Hienonna pekonit puuron kypsyessä. Kuori ja hienonna sipuli. Paista pekoneita kuumalla pannulla ensin muutaman minuutin ajan. Lisää sipulit ja jatka paistamista, kunnes ne ovat kuullottuneet.
  4. Poista laakerinlehdet kattilasta. Survo perunoita, jotta seoksesta tulee pehmeää puuroa. Lisää pekoni-sipuliseos puuroon (osan voi jättää päälle). Sekoita tasaiseksi.
  5. Viimeistele perunapuuro tuoreella tillillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt