Maku

Viikunaparfait

24 h 30 min
3.8
0

Viikunaparfait

GL
KA
0
3.8
Viikunaparfait eli viikunajäädyke on täyteläinen ja kuohkea jälkiruoka, joka saa makua rommista ja makeasta viikunasoseesta. Suloinen viikunaparfait sulattaa sydämen!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 200 gkuivattuja viikunoita
  • 1 dlappelsiinitäysmehua
  • 2 rklrommia (tummaa)
  • 1/2 dlfariinisokeria

Mousse

  • 3 dlkuohukermaa
  • 2 kplkeltuaista
  • 1 dlfariinisokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 200 gtuorejuustoa
  • 2 rklrommia (tai appelsiinimehua)

Koristeluun

  • 2 kplviikunoita

Kastike

  • 2 rklrommia
  • 2 rklsiirappia

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Poista viikunoista kannat ja suikaloi viikunat. Keitä rommilla ja fariinisokerilla maustetussa appelsiinimehussa miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Puhdista vatkaimet ja vaahdota keltuaiset ja sokerit. Vatkaa tuorejuusto ja rommi keltuaisvaahdon joukkoon. Sekoita joukkoon viikunasose. Kääntele lopuksi seokseen varovasti kermavaahto. Massa saa jäädä raidalliseksi.

Jaa massa vedellä kasteltuihin, silikonisiin annosmuotteihin. Pakasta seuraavaan päivään.

Kumoa jäädykkeet jälkiruokalautasille. Nosta ne jääkaappiin noin 30 minuuttia ennen tarjoamista.

Leikkaa tuoreet viikunat ohuiksi viipaleiksi. Koristele viikunaparfaitannokset viikunoilla.

Kiehauta rommi ja siirappi. Lusikoi kuumaa kastiketta viikunajäädyykkeiden päälle juuri ennen tarjoilua.

  • Voit tehdä seoksesta yhden ison jäädykkeen litran vetoiseen vuokaan tai 10 annosjäädykettä pieniin vuokiin.
  • Parhaiten jäädykkeen kumoaminen onnistuu silikonisesta vuoasta. Ota iso jäädyke sulamaan jääkaappiin noin tunti ennen tarjoamista.
MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä