Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Viikunaparfait

24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min

Viikunaparfait eli viikunajäädyke on täyteläinen ja kuohkea jälkiruoka, joka saa makua rommista ja makeasta viikunasoseesta. Suloinen viikunaparfait sulattaa sydämen!

18.12.2013
Reseptin ainekset
10 annosta
200 g
kuivattuja viikunoita
1 dl
appelsiinitäysmehua
2 rkl
rommia (tummaa)
1/2 dl
fariinisokeria
Mousse
3 dl
kuohukermaa
2 kpl
keltuaista
1 dl
fariinisokeria
2 tl
vaniljasokeria
200 g
tuorejuustoa
2 rkl
rommia (tai appelsiinimehua)
Koristeluun
2 kpl
viikunoita
Kastike
2 rkl
rommia
2 rkl
siirappia

Poista viikunoista kannat ja suikaloi viikunat. Keitä rommilla ja fariinisokerilla maustetussa appelsiinimehussa miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Puhdista vatkaimet ja vaahdota keltuaiset ja sokerit. Vatkaa tuorejuusto ja rommi keltuaisvaahdon joukkoon. Sekoita joukkoon viikunasose. Kääntele lopuksi seokseen varovasti kermavaahto. Massa saa jäädä raidalliseksi.

Jaa massa vedellä kasteltuihin, silikonisiin annosmuotteihin. Pakasta seuraavaan päivään.

Kumoa jäädykkeet jälkiruokalautasille. Nosta ne jääkaappiin noin 30 minuuttia ennen tarjoamista.

Leikkaa tuoreet viikunat ohuiksi viipaleiksi. Koristele viikunaparfaitannokset viikunoilla.

Kiehauta rommi ja siirappi. Lusikoi kuumaa kastiketta viikunajäädyykkeiden päälle juuri ennen tarjoilua.

Vinkit!

Voit tehdä seoksesta yhden ison jäädykkeen litran vetoiseen vuokaan tai 10 annosjäädykettä pieniin vuokiin.

Parhaiten jäädykkeen kumoaminen onnistuu silikonisesta vuoasta. Ota iso jäädyke sulamaan jääkaappiin noin tunti ennen tarjoamista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt