


Vihreä shakshuka – Lähi-idän henkeen valmistettu kananmunapannu tuunataan pinaatilla ja mangoldilla
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Vihreään shakshukaan upotetaan tomaatin sijaan pinaattia, mangoldia ja kikherneitä. Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä kotoisin oleva shakshuka maistuu hyvin niin brunssiherkkuna kuin lounaallakin.
Reseptin ainekset
4 annosta
Vihreä shakshuka
200 g
pinaattia
200 g
lehtimangoldia
½
purjoa
2
valkosipulinkynttä
1
tuore jalapeno
1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
juustokuminaa
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
1 tlk (380 g)
kikherneitä
4
munaa
Lisäksi
100 g
fetajuustoa
½ rku
korianteria
Vihreä shakshuka valmistuu näin:
- Poista pinaateista ja mangoldinlehdistä kovat kannat. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise jalapeno, poista siemenet ja kanta ja hienonna jalapeno.
- Kuullota purjoa ja valkosipulia valurautapannulla kuumassa öljyssä. Lisää mausteet ja kääntele. Lisää pinaatit ja mangoldit erissä ja paista kunnes ne pehmenevät.
- Lisää kikherneet ja puolet liemestä pannulle ja paista vielä muutaman minuutin ajan.
- Ota pannu liedeltä. Tee paistokseen neljä syvennystä. Riko munat syvennyksiin. Paista uunissa 225 asteessa 5–10 minuuttia, kunnes munat hyytyvät.
- Viimeistele paistos murennetulla fetalla ja korianterilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat