Vihreä shakshuka – Lähi-idän henkeen valmistettu kananmunapannu tuunataan pinaatilla ja mangoldilla
30 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
10 minVihreään shakshukaan upotetaan tomaatin sijaan pinaattia, mangoldia ja kikherneitä. Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä kotoisin oleva shakshuka maistuu hyvin niin brunssiherkkuna kuin lounaallakin.
GL
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 5.8.2019

Vihreä shakshuka – Lähi-idän henkeen valmistettu kananmunapannu tuunataan pinaatilla ja mangoldilla
Reseptin ainekset (4 annosta)
Vihreä shakshuka
- 200 gpinaattia
- 200 glehtimangoldia
- ½purjoa
- 2valkosipulinkynttä
- 1tuore jalapeno
- 1 rklrypsiöljyä
- 2 tljuustokuminaa
- 2 tlpaprikajauhetta
- 1 tlsuolaa
- ¼ tlrouhittua mustapippuria
- 1 tlk (380 g)kikherneitä
- 4munaa
Lisäksi
- 100 gfetajuustoa
- ½ rkukorianteria
Vihreä shakshuka valmistuu näin:
- Poista pinaateista ja mangoldinlehdistä kovat kannat. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise jalapeno, poista siemenet ja kanta ja hienonna jalapeno.
- Kuullota purjoa ja valkosipulia valurautapannulla kuumassa öljyssä. Lisää mausteet ja kääntele. Lisää pinaatit ja mangoldit erissä ja paista kunnes ne pehmenevät.
- Lisää kikherneet ja puolet liemestä pannulle ja paista vielä muutaman minuutin ajan.
- Ota pannu liedeltä. Tee paistokseen neljä syvennystä. Riko munat syvennyksiin. Paista uunissa 225 asteessa 5–10 minuuttia, kunnes munat hyytyvät.
- Viimeistele paistos murennetulla fetalla ja korianterilla.

Shakshuka
Maku

Munakoiso-shakshuka
Maku

Tomaattinen paprikapannu (Shakshouka)
Maku

Pannukiusaus
Maku

Vihreä pasta – helppo, herkullinen ja nopea tapa tuoda väriä ruokapöytään
Kotivinkki

Parsa-uunimunapannu
Maku

Punajuuri-härkispasta – esikeitetyistä punajuurista syntyy mahtavan juureva pasta nopeasti
Kotivinkki

Papu-sienihöystö
Maku