Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vihreä shakshuka – Lähi-idän henkeen valmistettu kananmunapannu tuunataan pinaatilla ja mangoldilla

30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min

Vihreään shakshukaan upotetaan tomaatin sijaan pinaattia, mangoldia ja kikherneitä. Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä kotoisin oleva shakshuka maistuu hyvin niin brunssiherkkuna kuin lounaallakin.

5.8.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
Vihreä shakshuka
200 g
pinaattia
200 g
lehtimangoldia
½
purjoa
2
valkosipulinkynttä
1
tuore jalapeno
1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
juustokuminaa
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
1 tlk (380 g)
kikherneitä
4
munaa
Lisäksi
100 g
fetajuustoa
½ rku
korianteria

Vihreä shakshuka valmistuu näin:

  1. Poista pinaateista ja mangoldinlehdistä kovat kannat. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise jalapeno, poista siemenet ja kanta ja hienonna jalapeno.
  2. Kuullota purjoa ja valkosipulia valurautapannulla kuumassa öljyssä. Lisää mausteet ja kääntele. Lisää pinaatit ja mangoldit erissä ja paista kunnes ne pehmenevät.
  3. Lisää kikherneet ja puolet liemestä pannulle ja paista vielä muutaman minuutin ajan.
  4. Ota pannu liedeltä. Tee paistokseen neljä syvennystä. Riko munat syvennyksiin. Paista uunissa 225 asteessa 5–10 minuuttia, kunnes munat hyytyvät.
  5. Viimeistele paistos murennetulla fetalla ja korianterilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt