Maku

Vihreä shakshuka – Lähi-idän henkeen valmistettu kananmunapannu tuunataan pinaatilla ja mangoldilla

30 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen10 min
Vihreään shakshukaan upotetaan tomaatin sijaan pinaattia, mangoldia ja kikherneitä. Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä kotoisin oleva shakshuka maistuu hyvin niin brunssiherkkuna kuin lounaallakin.
GL
KA
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

Vihreä shakshuka

  • 200 gpinaattia
  • 200 glehtimangoldia
  • ½purjoa
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1tuore jalapeno
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 tljuustokuminaa
  • 2 tlpaprikajauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlrouhittua mustapippuria
  • 1 tlk (380 g)kikherneitä
  • 4munaa

Lisäksi

  • 100 gfetajuustoa
  • ½ rkukorianteria
Tulosta

Vihreä shakshuka valmistuu näin:

  1. Poista pinaateista ja mangoldinlehdistä kovat kannat. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise jalapeno, poista siemenet ja kanta ja hienonna jalapeno.
  2. Kuullota purjoa ja valkosipulia valurautapannulla kuumassa öljyssä. Lisää mausteet ja kääntele. Lisää pinaatit ja mangoldit erissä ja paista kunnes ne pehmenevät.
  3. Lisää kikherneet ja puolet liemestä pannulle ja paista vielä muutaman minuutin ajan.
  4. Ota pannu liedeltä. Tee paistokseen neljä syvennystä. Riko munat syvennyksiin. Paista uunissa 225 asteessa 5–10 minuuttia, kunnes munat hyytyvät.
  5. Viimeistele paistos murennetulla fetalla ja korianterilla.
MITÄ PIDIT?
0