Maku

Vihreä linssimuhennos

1 h 40 min
4.1
3

Vihreä linssimuhennos

GL
KA
LA
MA
MU
3
4.1
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3 dllinssejä
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplvihreää paprikaa
  • 1 rklvihreää currytahnaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 4 dlkasvislientä
  • 2 1/2 dlkasvirasvasekoitetta (soija)
  • 1 tlsokeria

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 25 min

Huuhtele vihreät linssit ja liota niitä tunti kylmässä vedessä. (Näin vihreiden linssien keittoaika lyhenee ja niiden rakenne pysyy parempana.) Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.

Kiehauta currytahna öljyssä paistokasarissa. Kuullota siinä sipulit ja paprikat. Sekoita joukkoon valutetut linssit. Kaada päälle kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Lisää soijakerma ja keitä ilman kantta vielä noin 10 minuuttia, jolloin kastike sakenee.

Pyöristä vihreän linssimuhennoksen maku sokerilla ja tarvittaessa lisää suolaa.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä