Maku

Vihreä linssimuhennos

1 h 40 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 25 min
GL
KA
LA
MA
MU
3.9
4
Julkaistu: 10.4.2013


Ainekset (4 annosta)

  • 3 dlvihreitä linssejä
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplvihreää paprikaa
  • 1 rklvihreää currytahnaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 4 dlkasvislientä
  • 2 1/2 dlkasvirasvasekoitetta (soija)
  • 1 tlsokeria
Tulosta
Huuhtele vihreät linssit ja liota niitä tunti kylmässä vedessä. (Näin vihreiden linssien keittoaika lyhenee ja niiden rakenne pysyy parempana.) Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
Kiehauta currytahna öljyssä paistokasarissa. Kuullota siinä sipulit ja paprikat. Sekoita joukkoon valutetut linssit. Kaada päälle kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Lisää soijakerma ja keitä ilman kantta vielä noin 10 minuuttia, jolloin kastike sakenee.
Pyöristä vihreän linssimuhennoksen maku sokerilla ja tarvittaessa lisää suolaa.
MITÄ PIDIT?
3.91
4 kommenttia