Kuvat
Julkaistu 10.4.2013

Vihreä linssimuhennos
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 3 dlvihreitä linssejä
- 1 kplsipulia
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 1 kplvihreää paprikaa
- 1 rklvihreää currytahnaa
- 1 rkloliiviöljyä
- 4 dlkasvislientä
- 2 1/2 dlkasvirasvasekoitetta (soija)
- 1 tlsokeria
Huuhtele vihreät linssit ja liota niitä tunti kylmässä vedessä. (Näin vihreiden linssien keittoaika lyhenee ja niiden rakenne pysyy parempana.) Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
Kiehauta currytahna öljyssä paistokasarissa. Kuullota siinä sipulit ja paprikat. Sekoita joukkoon valutetut linssit. Kaada päälle kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Lisää soijakerma ja keitä ilman kantta vielä noin 10 minuuttia, jolloin kastike sakenee.
Pyöristä vihreän linssimuhennoksen maku sokerilla ja tarvittaessa lisää suolaa.