


Vihreä katkarapu-kookoscurry
30 min
Mausteinen vihreä curry saa makua kookoksesta ja katkaravuista. Curry maistuu parhaalta keitetyn riisin, ohran, bulgurin tai kvinoan kera.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1/2 kpl
punainen chili
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1 kpl
sipuli
2 kpl
suippopaprika
1 kpl
fenkoli
150 g
sokeriherneenpalkoja
2 rkl
soijakastiketta
1 tl
kalakastiketta (vapaaehtoinen)
1 dl
kookosmaitoa purkissa (1/2 prk, ei vähärasvainen)
2 rkl
vihreää currytahnaa
1 kpl
limeä (mehu)
150 g
katkarapuja (pakaste)
1/2 dl
korianteria silputtuna
Kuori ja pilko valkosipuli, chili, inkivääri ja sipuli pieneksi. Huuhtele ja suikaloi paprikat, fenkoli ja sokeriherneet. Kuullota valkosipulia, chiliä, inkivääriä ja sipulia hetki pannulla öljyssä, lisää sitten loput vihannekset ja kuullota hetki. Lisää soijakastike ja kalakastike ja kuumenna ja anna vähän kiehua kokoon. Lisää kookosmaito, currytahna ja limenmehu ja anna porista noin 7-10 minuuttia miedolla lämmöllä, tai kunnes nestettä on haihtunut reippaasti. Lisää sulatetut katkaravut ja pilkottu korianteri, kuumenna nopeasti. Tarjoile kuumana lisäkkeen kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat