Maku

Vihannespikkelsi

40 min
4.8
0

Vihannespikkelsi

GL
KA
LA
MA
MU
0
4.8
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 3 kplkesäkurpitsaa
  • 2 kplkeltaista paprikaa
  • 2 kplpunaista paprikaa
  • 400 gkesäsipulia
  • 6 kplvalkosipulinkynttä

Mausteliemi

  • 6 dlvettä
  • 4 dlväkiviinaetikkaa
  • 5 dlsokeria
  • 1 rklsuolaa
  • 2 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 20 gtuoretta inkivääriä
  • 1 tlneilikkaa (kokonaisia)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 min

Pese kasvikset, poista paprikoista siemenet ja kannat. Kuori valkosipulinkynnet. Suikaloi kasvikset ja viipaloi valkosipulinkynnet.

Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan. Pane mausteet esim. sideharsopussiin tai suljettavaan teesiivilään.

Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 10 minuuttia kannen alla. Poista mausteet.

Lisää kasvikset liemeen ja kuumenna kiehumapisteeseen. Ota kattila levyltä. Purkita vihannespikkelssi puhtaisiin, kuumiin purkkeihin. Liemen tulee peittää kasvikset kokonaan. Sulje purkit heti. Jäähdytä ja siirrä vihannespikkelsit kylmään.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä