Maku

Vesimelonipizzat

15 min
GL
MU
5
0

Paistamatta valmis vesimelonipizza on täydellinen kesäruoka! Raikas meloniviipale saa ylleen kasan yrttejä, fetaa, papuja ja lorauksen öljyä. Testaa nämä, kun uunin lämmittäminen ei houkuta.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Sanna Peurakoski

Ainekset (4 annosta)

  • 170 gmustapapuja (GoGreen 285/170 g)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 dltuoreyrttiseosta (basilikaa ja lehtipersiljaa)
  • 1 kplvesimelonia (minivesimeloni, noin 2,8 kg)
  • 1/2 dloliiveja (kalamata)
  • 150 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)

Viimeistelyyn

  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa (tai balsamicosiirappia)
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Valmista vesimelonipizzat näin:

Valuta pavut ja kumoa ne kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, sitruunamehu ja yrtit.

Huuhtele vesimeloni ja leikkaa sen keskiosa parin sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Jaa viipaleille papuseos.

Silppua oliivit.

Murustele melonikiekon päälle feta ja lisää oliivit.

Viimeistele vesimelonipizzat oliiviöljyllä, balsamiviinietikalla ja pippurilla.

Paloittele vesimelonipizzat.

Käytä yli jäänyt meloni hedelmäsalaattiin.

MITÄ PIDIT?
5