Vesimelonikakku – helppo, kevyt ja raikas kesäherkku
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Vesimelonikakku on veikeä vaihtoehto hedelmäsalaatille. Koristele herkku lempimarjoillasi ja -hedelmilläsi.
GL
MU
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.6.2018

Vesimelonikakku – helppo, kevyt ja raikas kesäherkku
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 2 dl vaahtoutuvaa kermaa
- 1 prksitruunarahkaa (200 g)
Lisäksi
- 1vesimeloni (noin 2 kg)
Koristelu
- mansikoita, mustikoita, lohikäärmehedelmää, karhunvatukoita ja viinirypäleitä sekä syötäviä kukkia
Vesimelonikakku valmistuu näin:
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka.
- Leikkaa vesimelonista pohja ja kansi pois. Leikkaa loppu kuori pois niin, että saat mahdollisimman tasasivuisen, pyöreän melonikakun.
- Voit halutessasi myös leikata melonista palan, muotoilla sen pienemmäksi kakkukerrokseksi ja kiinnittää grillitikulla isompaan palaan.
- Kuivaa melonin pinta talouspaperilla, jotta kermarahka pysyy kakun päällä. Levitä vesimelonikakun päälle kuorrutusta ja koristele marjoilla ja hedelmillä sekä syötävillä kukilla.
Käytä kakkulapiona terävää veistä.