Maku

Vesimelonikakku – helppo, kevyt ja raikas kesäherkku

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Vesimelonikakku on veikeä vaihtoehto hedelmäsalaatille. Koristele herkku lempimarjoillasi ja -hedelmilläsi.
GL
MU
3
0
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (4 annosta)

  • 2 dl vaahtoutuvaa kermaa
  • 1 prksitruunarahkaa (200 g)

Lisäksi

  • 1vesimeloni (noin 2 kg)

Koristelu

  • mansikoita, mustikoita, lohikäärmehedelmää, karhunvatukoita ja viinirypäleitä sekä syötäviä kukkia
Tulosta

Vesimelonikakku valmistuu näin:

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka.
  2. Leikkaa vesimelonista pohja ja kansi pois. Leikkaa loppu kuori pois niin, että saat mahdollisimman tasasivuisen, pyöreän melonikakun.
  3. Voit halutessasi myös leikata melonista palan, muotoilla sen pienemmäksi kakkukerrokseksi ja kiinnittää grillitikulla isompaan palaan.
  4. Kuivaa melonin pinta talouspaperilla, jotta kermarahka pysyy kakun päällä. Levitä vesimelonikakun päälle kuorrutusta ja koristele marjoilla ja hedelmillä sekä syötävillä kukilla.

Käytä kakkulapiona terävää veistä.

MITÄ PIDIT?
3