Vesimeloni-gazpacho
45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
Kylmä, makean mausteinen vesimelonikeitto yllättää ja herättää ruokahalun. Raikas gazpacho sopii täydellisesti kesään!
GL
MA
MU
4
Kuvat
Julkaistu 3.6.2016

Vesimeloni-gazpacho
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 2 1/2 kgvesimelonia
- 1-2varsisellerin vartta
- 3tomaattia (isohkoa)
- 1/3kurkkua
- 1 rklinkivääriä (tuoretta, raastettuna)
- 1/2 dllimettimehua
- 1 dltuoretta basilikaa
- 1 rklsokeria
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Vesimeloni-gazpacho valmistuu näin:
- Leikkaa puolet melonista parin sentin kuutioiksi. Jaa ne tarjoilulaseihin. Koverra loppu vesimeloni tehosekoittimeen.
- Pese ja paloittele sellerinvarret.
- Kiehauta kattilassa vettä ja nosta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen, kunnes kuoret halkeavat. Kuori tomaatit.
- Paloittele kurkku muutamaan osaan.
- Lisää sellerinvarret, tomaatit, kurkku ja mausteet melonien päälle tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Kaada seos laseihin ja säilytä jääkaappiin tarjoiluhetkeen saakka, sillä gazpacho on parhaimmillaan kylmänä. Koristele gazpachot basilikanlehdillä juuri ennen tarjoilua.