


Vesimeloni-gazpacho
45 min
Kylmä, makean mausteinen vesimelonikeitto yllättää ja herättää ruokahalun. Raikas gazpacho sopii täydellisesti kesään!
Reseptin ainekset
10 annosta
2 1/2 kg
vesimelonia
1-2
varsisellerin vartta
3
tomaattia (isohkoa)
1/3
kurkkua
1 rkl
inkivääriä (tuoretta, raastettuna)
1/2 dl
limettimehua
1 dl
tuoretta basilikaa
1 rkl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Vesimeloni-gazpacho valmistuu näin:
- Leikkaa puolet melonista parin sentin kuutioiksi. Jaa ne tarjoilulaseihin. Koverra loppu vesimeloni tehosekoittimeen.
- Pese ja paloittele sellerinvarret.
- Kiehauta kattilassa vettä ja nosta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen, kunnes kuoret halkeavat. Kuori tomaatit.
- Paloittele kurkku muutamaan osaan.
- Lisää sellerinvarret, tomaatit, kurkku ja mausteet melonien päälle tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Kaada seos laseihin ja säilytä jääkaappiin tarjoiluhetkeen saakka, sillä gazpacho on parhaimmillaan kylmänä. Koristele gazpachot basilikanlehdillä juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat