Maku

Vesimeloni-gazpacho

45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
Kylmä, makean mausteinen vesimelonikeitto yllättää ja herättää ruokahalun. Raikas gazpacho sopii täydellisesti kesään!
GL
MA
MU
4
0
Julkaistu 3.6.2016


Reseptin ainekset (10 annosta)

  • 2 1/2 kgvesimelonia
  • 1-2varsisellerin vartta
  • 3tomaattia (isohkoa)
  • 1/3kurkkua
  • 1 rklinkivääriä (tuoretta, raastettuna)
  • 1/2 dllimettimehua
  • 1 dltuoretta basilikaa
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Vesimeloni-gazpacho valmistuu näin:

  1. Leikkaa puolet melonista parin sentin kuutioiksi. Jaa ne tarjoilulaseihin. Koverra loppu vesimeloni tehosekoittimeen.
  2. Pese ja paloittele sellerinvarret.
  3. Kiehauta kattilassa vettä ja nosta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen, kunnes kuoret halkeavat. Kuori tomaatit.
  4. Paloittele kurkku muutamaan osaan.
  5. Lisää sellerinvarret, tomaatit, kurkku ja mausteet melonien päälle tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
  6. Kaada seos laseihin ja säilytä jääkaappiin tarjoiluhetkeen saakka, sillä gazpacho on parhaimmillaan kylmänä. Koristele gazpachot basilikanlehdillä juuri ennen tarjoilua.
Kommentoi »