Maku

Vesimeloni-gazpacho

45 min
5
0

Vesimeloni-gazpacho

GL
MA
MU
0
5
Kylmä, makean mausteinen vesimelonikeitto yllättää ja herättää ruokahalun. Raikas gazpacho sopii täydellisesti kesään!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2500 gvesimelonia
  • 1-2 kplvarsisellerin vartta
  • 3 kpltomaattia (isohkoa)
  • 1/3 kplkurkkua
  • 1 rklinkivääriä (tuoretta, raastettuna)
  • 1/2 dllimettimehua
  • 1 dltuoretta basilikaa (1/2 rkua)
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Valmista vesimeloni-gazpacho näin: Leikkaa puolet melonista parin sentin kuutioiksi. Jaa ne tarjoilulaseihin. Koverra loppu vesimeloni tehosekoittimeen.

Pese ja paloittele sellerinvarret.

Kiehauta kattilassa vettä ja nosta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen, kunnes kuoret halkeavat. Kuori tomaatit.

Paloittele kurkku muutamaan osaan.

Lisää sellerinvarret, tomaatit, kurkku ja mausteet melonien päälle tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

Kaada seos laseihin ja säilytä jääkaappiin tarjoiluhetkeen saakka, sillä gazpacho on parhaimmillaan kylmänä.Koristele gazpachot basilikanlehdillä juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä