Veriappelsiini-granaattiomenasangria
2 h 10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
2 h Veriappelsiini-granaattiomenasangria on juhlien voittamaton juoma. Sekoita punaviinin joukkoon reilusti hedelmiä, ja anna tummanpunaisen juoman tekeytyä jääkaapissa.
LA
MA
MU
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 30.10.2014

Veriappelsiini-granaattiomenasangria
Ainekset (8 annosta)
- 2 kplveriappelsiineja (tai appelsiineja)
- 1 kplgranaattiomenaa
- 2 kplomenaa (kotimaisia)
- 1/2 dlCointreau-likööriä
- 1 dlbrandyä
- 0.75 lpunaviiniä (esimerkiksi Garnacha tai Tempranillo)
- 2–4 dlkivennäisvettä
Veriappelsiini-granaattiomenasangria valmistuu näin:
- Fileroi appelsiinit. Leikkaa appelsiinin päädyt. Aseta leikattu pääty leikkuulautaa vasten, ja leikkaa kuoret sivuilta parin sentin osissa hedelmän pyöreää muotoa myötäillen. Leikkaa jäljelle jääneet valkoiset osat pois.
- Leikkaa hedelmäliha viipaleiksi kalvojen väleistä kulhon päällä. Säästä tippuva mehu, ja purista mehu myös siivujen leikkaamisen jälkeen jääneestä rangasta.
- Leikkaa omenat tikuiksi. Halkaise granaattiomena ja poista siitä siemenet käsin lautasen päällä.
- Laita appelsiinit ja granaattiomenansiemenet mukaan lukien niistä jäljelle jäänyt mehu ison kannun pohjalle.
- Lisää mukaan omenat. Kaada kannuun Cointreau ja brandy.
- Kaada päälle punaviini. Sekoita.
- Anna sangrian maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia. Voit antaa juoman tekeytyä myös yön yli.
- Kaada veriappelsiini-granaattiomenasangrian sekaan reilu loraus kivennäisvettä. Tarjoile.
Kokeile sangriaan myös muita hedelmiä! Juoman maku tasoittuu ja syventyy kun annat sen tekeytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
5