Maku

Veriappelsiini-granaattiomenasangria

2 h 10 min
5
0

Veriappelsiini-granaattiomenasangria

Halloween-juhlien voittamaton juoma on tummanpunainen sangria. Sekoita punaviinin joukkoon reilusti hedelmiä, ja anna sen tekeytyä jääkaapissa.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2 kplveriappelsiineja (tai appelsiineja)
  • 1 kplgranaattiomenaa
  • 2 kplomenaa (kotimaisia)
  • 1/2 dlCointreau-likööriä
  • 1 dlbrandyä
  • 0.75 lpunaviiniä (kuten Garnacha tai Tempranillo)
  • 2-4 dlkivennäisvettä

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN2 h

Fileroi appelsiinit. Leikkaa appelsiinin päädyt. Aseta leikattu pääty leikkuulautaa vasten, ja leikkaa kuoret sivuilta parin sentin osissa hedelmän pyöreää muotoa myötäillen. Leikkaa jäljelle jääneet valkoiset osat pois.

Leikkaa hedelmäliha viipaleiksi kalvojen väleistä kulhon päällä. Säästä tippuva mehu, ja purista mehu myös siivujen leikkaamisen jälkeen jääneestä rangasta.

Leikkaa omenat tikuiksi. Halkaise granaattiomena ja poista siitä siemenet käsin lautasen päällä.

Laita appelsiinit ja granaattiomenansiemenet mukaan lukien niistä jäljelle jäänyt mehu ison kannun pohjalle.

Lisää mukaan omenat. Kaada kannuun Cointreau ja brandy.

Kaada päälle punaviini. Sekoita.

Anna sangrian maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia . Voit antaa juoman tekeytyä myös yön yli.

Kaada sangrian sekaan reilu loraus kivennäisvettä. Tarjoile.

Vinkki!

Kokeile sangriaan myös muita hedelmiä! Juoman maku tasoittuu ja syventyy kun annat sen tekeytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä