Kotivinkki

Velouté-kastike eli vaalea peruskastike

20 min
3
0

Velouté-kastike eli vaalea peruskastike

Velouté eli vaalea peruskastike on oivallinen vaalean lihan, broilerin ja kalan kastike. Paras maku kastikkeseen tulee itsekeitetystä kasvisliemestä. Mausta halutessasi currylla, yrtteillä, sinapilla tai sitruunan mehulla.
Teksti Kati Lindfors
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (3–4 annosta)

  • 1,5 rklvoita
  • 1,5 rklvehnäjauhoja
  • 4 dlkasvislientä
  • mausteita
  • (2 rkl kermaa)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

1. Kiehauta kasvisliemi.
2. Sulata voi pannulla. Sekoita jauhot voisulan joukkoon ja kypsennä vehnäjauhoja pari minuuttia sekoitellen.
3. Lisää pannulle kuuma kasvisliemi koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.
4. Mausta valmis kastike ja pyöristä makua tilkalla kermaa, jos haluat.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä