


Velouté-kastike eli vaalea peruskastike
20 min
Velouté eli vaalea peruskastike on oivallinen vaalean lihan, broilerin ja kalan kastike. Paras maku kastikkeseen tulee itsekeitetystä kasvisliemestä. Mausta halutessasi currylla, yrtteillä, sinapilla tai sitruunan mehulla.
Reseptin ainekset
3–4 annosta
1,5 rkl
voita
1,5 rkl
vehnäjauhoja
4 dl
kasvislientä
mausteita
(2 rkl kermaa)
1. Kiehauta kasvisliemi. 2. Sulata voi pannulla. Sekoita jauhot voisulan joukkoon ja kypsennä vehnäjauhoja pari minuuttia sekoitellen. 3. Lisää pannulle kuuma kasvisliemi koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. 4. Mausta valmis kastike ja pyöristä makua tilkalla kermaa, jos haluat.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat