Vehnähapanjuuri – leivo mehevä vehnäleipä itse tehtyyn juureen
48 h
{
Aktiivinen
Passiivinen
48 h Vehnähapanjuuri on käyttökelpoinen kolmessa päivässä. Valmiin juuren tunnistaa kuplista ja raikkaan happamasta tuoksusta.
LA
MA
MU
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.9.2011

Vehnähapanjuuri – leivo mehevä vehnäleipä itse tehtyyn juureen
Ainekset (1 annosta)
- 4 1/2 dlvehnäjauhoja
- 4 dlvettä
Vehnähapanjuuri valmistuu näin:
Päivä 1, aamu: Sekoita 2 1/2 dl jauhoja ja 2 dl kylmää vettä kierrekantisessa, isossa lasipurkissa. Kiinnitä kansi paikoilleen. Anna seistä huoneenlämmössä iltaan.
Päivä 1, ilta: Ravista purkkia, ja anna seistä huoneenlämmössä aamuun.
Päivä 2, aamu: Lisää juureen 1 dl jauhoja ja 1 dl kylmää vettä. Ravista tasaiseksi. Anna seistä huoneenlämmössä iltaan.
Päivä 2, ilta: Lisää juureen 1 dl jauhoja ja 1 dl kylmää vettä. Ravista tasaiseksi. Siirrä purkki jääkaappiin.
Päivä 3: Taikinajuuren pitäisi olla valmis. Valmiissa juuressa on kuplia, ja se tuoksuu raikkaan happamalta. Käytä osa leivontaan tai siirrä juuri jääkaappiin odottamaan käyttöä.
Vinkit!
- Jos et käytä juurta heti: Lisää juureen kerran viikossa 2 rkl kylmää vettä ja 2 rkl vehnäjauhoja. Siirrä sitten purkki huoneenlämpöön 10–12 tunniksi, kunnes juuri lähtee uudelleen käymään. Säilytä jääkaapissa.
- Kun olet ottanut juurta käyttöön: Lisää juureen noin 1 dl jauhoja ja 1 dl kylmää vettä, ja nosta huoneenlämpöön 10–12 tunniksi, kunnes juuri lähtee uudelleen käymään. Nosta sitten jääkaappiin.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.76