3,8(30)
Vehnähapanjuuri – leivo mehevä vehnäleipä itse tehtyyn juureen
Laktoositon
Maidoton
Munaton
48 h
Vehnähapanjuuri on käyttökelpoinen kolmessa päivässä. Valmiin juuren tunnistaa kuplista ja raikkaan happamasta tuoksusta.
Julkaistu 14.9.2011
Maku
Reseptin ainekset
1 annosta
4 1/2 dlvehnäjauhoja
4 dlvettä

Vehnähapanjuuri valmistuu näin:

Päivä 1, aamu: Sekoita 2 1/2 dl jauhoja ja 2 dl kylmää vettä kierrekantisessa, isossa lasipurkissa. Kiinnitä kansi paikoilleen. Anna seistä huoneenlämmössä iltaan.

Päivä 1, ilta: Ravista purkkia, ja anna seistä huoneenlämmössä aamuun.

Päivä 2, aamu: Lisää juureen 1 dl jauhoja ja 1 dl kylmää vettä. Ravista tasaiseksi. Anna seistä huoneenlämmössä iltaan.

Päivä 2, ilta: Lisää juureen 1 dl jauhoja ja 1 dl kylmää vettä. Ravista tasaiseksi. Siirrä purkki jääkaappiin.

Päivä 3: Taikinajuuren pitäisi olla valmis. Valmiissa juuressa on kuplia, ja se tuoksuu raikkaan happamalta. Käytä osa leivontaan tai siirrä juuri jääkaappiin odottamaan käyttöä. 

Vinkit!

  • Jos et käytä juurta heti: Lisää juureen kerran viikossa 2 rkl kylmää vettä ja 2 rkl vehnäjauhoja. Siirrä sitten purkki huoneenlämpöön 10–12 tunniksi, kunnes juuri lähtee uudelleen käymään. Säilytä jääkaapissa.
  • Kun olet ottanut juurta käyttöön: Lisää juureen noin 1 dl jauhoja ja 1 dl kylmää vettä, ja nosta huoneenlämpöön 10–12 tunniksi, kunnes juuri lähtee uudelleen käymään. Nosta sitten jääkaappiin.

11 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.