Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vehnähapanjuuri – leivo mehevä vehnäleipä itse tehtyyn juureen

48 h 0 min

Vehnähapanjuuri on käyttökelpoinen kolmessa päivässä. Valmiin juuren tunnistaa kuplista ja raikkaan happamasta tuoksusta.

14.9.2011
Reseptin ainekset
1 annosta
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
4 dl
vettä

Vehnähapanjuuri valmistuu näin:

Päivä 1, aamu: Sekoita 2 1/2 dl jauhoja ja 2 dl kylmää vettä kierrekantisessa, isossa lasipurkissa. Kiinnitä kansi paikoilleen. Anna seistä huoneenlämmössä iltaan.

Päivä 1, ilta: Ravista purkkia, ja anna seistä huoneenlämmössä aamuun.

Päivä 2, aamu: Lisää juureen 1 dl jauhoja ja 1 dl kylmää vettä. Ravista tasaiseksi. Anna seistä huoneenlämmössä iltaan.

Päivä 2, ilta: Lisää juureen 1 dl jauhoja ja 1 dl kylmää vettä. Ravista tasaiseksi. Siirrä purkki jääkaappiin.

Päivä 3: Taikinajuuren pitäisi olla valmis. Valmiissa juuressa on kuplia, ja se tuoksuu raikkaan happamalta. Käytä osa leivontaan tai siirrä juuri jääkaappiin odottamaan käyttöä. 

Vinkit!

  • Jos et käytä juurta heti: Lisää juureen kerran viikossa 2 rkl kylmää vettä ja 2 rkl vehnäjauhoja. Siirrä sitten purkki huoneenlämpöön 10–12 tunniksi, kunnes juuri lähtee uudelleen käymään. Säilytä jääkaapissa.
  • Kun olet ottanut juurta käyttöön: Lisää juureen noin 1 dl jauhoja ja 1 dl kylmää vettä, ja nosta huoneenlämpöön 10–12 tunniksi, kunnes juuri lähtee uudelleen käymään. Nosta sitten jääkaappiin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt