Maku

Vehnähapanjuuri – leivo mehevä vehnäleipä itse tehtyyn juureen

48 h
LA
MA
MU
3.64
10

Vehnähapanjuuri on käyttökelpoinen kolmessa päivässä. Valmiin juuren tunnistaa kuplista ja raikkaan happamasta tuoksusta.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (1 annosta)

  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 4 dlvettä

Tee näin

48 h
{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN48 h

Vehnähapanjuuri valmistuu näin:

Päivä 1, aamu: Sekoita 2 1/2 dl jauhoja ja 2 dl kylmää vettä kierrekantisessa, isossa lasipurkissa. Kiinnitä kansi paikoilleen. Anna seistä huoneenlämmössä iltaan.

Päivä 1, ilta: Ravista purkkia, ja anna seistä huoneenlämmössä aamuun.

Päivä 2, aamu: Lisää juureen 1 dl jauhoja ja 1 dl kylmää vettä. Ravista tasaiseksi. Anna seistä huoneenlämmössä iltaan.

Päivä 2, ilta: Lisää juureen 1 dl jauhoja ja 1 dl kylmää vettä. Ravista tasaiseksi. Siirrä purkki jääkaappiin.

Päivä 3: Taikinajuuren pitäisi olla valmis. Valmiissa juuressa on kuplia, ja se tuoksuu raikkaan happamalta. Käytä osa leivontaan tai siirrä juuri jääkaappiin odottamaan käyttöä. 

Vinkit!

  • Jos et käytä juurta heti: Lisää juureen kerran viikossa 2 rkl kylmää vettä ja 2 rkl vehnäjauhoja. Siirrä sitten purkki huoneenlämpöön 10–12 tunniksi, kunnes juuri lähtee uudelleen käymään. Säilytä jääkaapissa.
  • Kun olet ottanut juurta käyttöön: Lisää juureen noin 1 dl jauhoja ja 1 dl kylmää vettä, ja nosta huoneenlämpöön 10–12 tunniksi, kunnes juuri lähtee uudelleen käymään. Nosta sitten jääkaappiin.

MITÄ PIDIT?
3.64