Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kahvipöydän kauneimmat!

Vegaaniruokavaikuttaja Elina Innasen sitruunaiset bebet syntyvät kaupan valmistaikinasta

3 h 0 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 2 h 35 min

Sitruunaisten bebe-leivosten täyte onnistuu helposti ilman kananmunaa, joten nämä juhlapöydän herkut sopivat monelle. Perinteisiä bebe-leivoksille tarkoitettuja vuokia voi olla vaikea löytää, mutta bebet onnistuvat mainiosti myös muffinipellillä, vegaaniruokavaikuttaja Elina Innanen vinkkaa.

27.5.2024
Reseptin ainekset
12 leivosta
Pohja ja vuoan voitelu
400 g
vegaanista murotaikinaa (esim. Kymppi )
sulatettua vegaanista voita (esim. Eleplant) tai margariinia
korppujauhoja
Täyte
¾ dl
sokeria
1½ dl
ruoanlaittoon tarkoitettua kaurakermaa
1 rkl
perunajauhoja
2
sitruunan raastettu kuori
2 tl
sitruunanmehua
100 g
vegaanista voita (esim. Eleplant) tai margariinia
Kuorrute
3 dl
tomusokeria
1 rkl
vaniljasokeria
(⅛ tl
sahramia tai muutama tippa keltaista elintarvikeväriä)
3 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
vettä
Koristeluun
syötäviä kukkia
mintunlehtiä

Vegaaniset sitruunabebet – ohje:

  1. Sulata taikina huoneenlämmössä. Voitele ja korppujauhota 12-koloisen muffinipellin kolot. Laita pelti jääkaappiin taikinan sulamisen ajaksi.
  2. Jaa taikina 12:een palaan. Pyörittele palat palloiksi ja kauli ne noin ∅ 8 cm:n kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Painele levyt varovasti muffinivuoan kolojen pohjalle ja siisti reunat. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 12–15 minuuttia.
  3. Painele kohonneiden leivospohjien reunat ja pohja varovasti lusikalla tasaisiksi heti uunista ottamisen jälkeen. Anna leivospohjien jäähtyä hieman ja kumoa ne ritilälle.
  4. Valmista täyte. Mittaa kattilaan sokeri, kaurakerma ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja nosta kattila liedeltä, kun seos pulpahtaa. Sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste ja sitruunanmehu ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota vegaaninen voi sähkövatkaimella toisessa astiassa. Sekoita jäähtynyt sitruunatäyte voin joukkoon. Lusikoi täyte leivospohjiin ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.
  5. Valmista kuorrute. Mittaa tomusokeri ja vaniljasokeri kulhoon. Jos haluat kuorrutteeseen vähän väriä, sekoita sahrami sitruunanmehun joukkoon. Halutessasi voit värjätä kuorrutteen myös elintarvikevärillä, jos et halua sahramin makua kuorrutteeseen. Sekoita sitruunanmehu ja tilkka vettä tomusokerin joukkoon. Lisää vettä tai ripaus tomusokeria, kunnes kuorrutteen koostumus on sopiva. Levitä kuorrute leivosten päälle ja nosta taas jääkaappiin jähmettymään.
  6. Koristele leivonnaiset syötävillä kukilla ja mintunlehdillä juuri ennen tarjoilua.

Elina Innanen vinkkaa: ”Margariinin sijaan suosittelen käyttämään tähän reseptiin palamuodossa myytävää kasvipohjaista voita. Ne ovat uusia markkinoilla, ja niiden leivontaominaisuudet ja maku ovat kuin voissa, mutta tuotteen hiilijalanjälki on pienempi.”

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt