Maku

Vegaaniset pinaattiletut – lasten lempiruoka ilman lehmänmaitoa ja munia

30 min
VE
5
0

Vegaaniset pinaattiletut maistuvat lapsille vähintään yhtä hyvin kuin perinteiset. Saat hienosti kasassa pysyvän taikinan, kun lisäät kauramaitoon vehnäjauhojen lisäksi kaurahiutaleita. Kokeile ja ihastu!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Pia Inberg

Ainekset (4 annosta)

Vegaaniset pinaattiletut

  • 1 ps (150 g)pinaattia (pakaste)
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 5 dlkauramaitoa
  • 2 rklrypsiöljyä

Paistaminen

  • rypsiöljyä

Tarjoilu

  • puolukkahilloa (tai pakastepuolukoita)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Vegaaniset pinaattiletut valmistuvat näin:

  1. Sulata pinaatti esimerkiksi mikrossa.
  2. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää kauramaito, öljy ja pinaatti. Sekoita huolellisesti.
  3. Anna taikinan turvota vartti.
  4. Kuumenna lettupannu ja lisää pannulle öljyä. Kaada lettupannun koloihin taikinaa ja paista, kunnes pinta on hyytynyt.
  5. Käännä letut ja paista hetki vielä toiselta puolelta.
  6. Tarjoa pinaattiletut puolukkahillon tai pakastepuolukoiden kanssa.
MITÄ PIDIT?
5