


Kuohkeat lättyset
Kuohkeat perunaletut ovat päältä rapeita ja sisältä pehmeitä – ne syödään kuin blinit suolaisten täytteiden kera
30 min
Kikhernejauhot antavat vegaanisille perunaletuille kuohkean rakenteen ja jogurtti blinille ominaisen, aavistuksen happaman maun. Tarjoile letut blinitäytteiden kanssa.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 pkt (350 g)
perunamuusiaineksia (Apetit, pakaste)
2 dl
kaurajuomaa
2 dl
maustamatonta kaurajogurttia
1 dl
tattarijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kikhernejauhoja
½ tl
suolaa
Paistamiseen
vegaanista voita (esim. Eleplant) tai rypsiöljyä
Vegaaniset perunaletut – ohje:
- Valmista muusi pakkauksen ohjeen mukaan veteen tai kaurajuomaan ja anna hetki jäähtyä.
- Sekoita kaurajuoma ja -jogurtti muusiin. Lisää jauhot yksitellen ja sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna nokare rasvaa tai tilkka öljyä lettupannun koloissa. Paista taikinasta keskilämmöllä pieniä lettuja. Käännä, kun lettu on hyytynyt ja paista toinen puoli.
Vinkki!
Voit käyttää lettuihin myös itse (veteen tai kaurajuomaan) tehtyä perunamuusia. Saat letuista gluteenittomat, kun korvaat vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla (tai tattarijauhoilla) ja vaihdat kaurajuoman ja -jogurtin soijatuotteisiin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat