Maku

Varhaiskaalisalaatti ja Isoäidin salaatinkastike

35 min
0
1

Varhaiskaalisalaatti ja Isoäidin salaatinkastike

Isoäidin salaatinkastike on makumatka lapsuuteen.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 600 gvarhaiskaalia
  • 2 kpluusia punasipuleja
  • 1 dltuoretta tilliä hienonnettuna

Isoäidin salaatinkastike

  • 3 kplkeitettyjä kananmunia
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 tlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 1 tlväkiviinaetikkaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1 tlDijon-sinappia

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Poista varhaiskaalista huonot uloimmat lehdet. Puolita varhaiskaali ja poista kanta. Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele varhaiskaalisuikaleet lävikössä.

Viipaloi punasipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tuore tilli. Sekoita varhaiskaalisuikaleet, sipulit ja tilli hyvin keskenään kulhossa.

Valmista isoäidin salaatinkastike. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Kuori keitettyt kananmunat ja erottele keltuaiset valkuaisista. Muussaa ketuaiset haarukalla tahnaksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Lisää kermavaahtoon dijon-sinappi, etikka, sokeri, suola ja valkopippuri. Sekoita hyvin. Kuutioi valkuaiset ja sekoita kastikkeen joukkoon. Jos kastikkeesta tulee liian paksua voit ohentaa kastiketta 1-2 rkl kermaa.

Sekoita isoäidin salaatinkastike varhaiskaalisalaattin joukkoon ja anna varhaiskaalisalaatin maustua jääkaapissa vähintään 15 min. ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä