Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Varhaiskaalisalaatti ja Isoäidin salaatinkastike

35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min

Isoäidin salaatinkastike on makumatka lapsuuteen.

Reseptin ainekset
5 annosta
600 g
varhaiskaalia
2 kpl
uusia punasipuleja
1 dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
Isoäidin salaatinkastike
3 kpl
keitettyjä kananmunia
1 dl
kuohukermaa
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
1 tl
väkiviinaetikkaa
ripaus valkopippuria
1 tl
Dijon-sinappia

Poista varhaiskaalista huonot uloimmat lehdet. Puolita varhaiskaali ja poista kanta. Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele varhaiskaalisuikaleet lävikössä.

Viipaloi punasipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tuore tilli. Sekoita varhaiskaalisuikaleet, sipulit ja tilli hyvin keskenään kulhossa.

Valmista isoäidin salaatinkastike. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Kuori keitettyt kananmunat ja erottele keltuaiset valkuaisista. Muussaa ketuaiset haarukalla tahnaksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Lisää kermavaahtoon dijon-sinappi, etikka, sokeri, suola ja valkopippuri. Sekoita hyvin. Kuutioi valkuaiset ja sekoita kastikkeen joukkoon. Jos kastikkeesta tulee liian paksua voit ohentaa kastiketta 1-2 rkl kermaa.

Sekoita isoäidin salaatinkastike varhaiskaalisalaattin joukkoon ja anna varhaiskaalisalaatin maustua jääkaapissa vähintään 15 min. ennen tarjoilua.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt