Maku

Vaniljainen pellavakakku

1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
4.2
2
Julkaistu: 24.11.2009


Ainekset (20 palaa)

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 2 1/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 3/4 dlpellavarouhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta

Koristeeksi

  • 1 rkltomusokeria

Voiteluun

  • 1 rklvoita
  • 2 rklkorppujauhoja
Tulosta

Vaahdota sähkövatkaimella huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen ja jatka vatkaamista samalla. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita hellästi nostellen.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Anna vaniljaisen pellavakakun jäähtyä ja kumoa se tarjoilulautaselle. Koristele pellavakakku tomusokerilla.

2 kommenttia