Maku

Vaniljainen pellavakakku

1 h 5 min
4.8
2

Vaniljainen pellavakakku

Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 2 1/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 3/4 dlpellavarouhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta

Koristeeksi

  • 1 rkltomusokeria

Voiteluun

  • 1 rklvoita
  • 2 rklkorppujauhoja

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Vaahdota sähkövatkaimella huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen ja jatka vatkaamista samalla. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita hellästi nostellen.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Anna vaniljaisen pellavakakun jäähtyä ja kumoa se tarjoilulautaselle. Koristele pellavakakku tomusokerilla.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä