4,1(33)
Valkosipulisilakat
gluteeniton
munaton
24 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 24 h
Valkosipuli maustaa silakat herkullisiksi. Kermaiset valkosipulisilakat sopivat niin joulupöytään kuin muidenkin juhlavien kala-alkupalojen joukkoon.
Julkaistu 26.10.2011
Maku
Reseptin ainekset 8 annosta
500 gsilakkafileitä
Marinadi
5 dlvettä
1 dlväkiviinaetikkaa
1 rklsokeria
2 tlsuolaa
Kastike
150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
100 gkermaviiliä
3 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
2 rklsitruunamehua
1 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria

Valkosipulisilakat valmistuvat näin:

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Poista kaloista nahka vetäisemällä. Nosta fileet etikkaliemeen. Anna maustua jääkaapissa noin 4 tuntia.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Valuta silakkafileet hyvin marinadista. Lado silakkafileet puhtaaseen purkkiin kerroksittain kastikkeen kanssa. Kääntele välillä.

Anna valkosipulisilakoiden tekeytyä jääkaapissa vuorokausi. Valkosipuli maustaa silakat herkullisiksi.

5 kommenttia