


Valkosipulisilakat
24 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 24 h 0 min
Valkosipuli maustaa silakat herkullisiksi. Kermaiset valkosipulisilakat sopivat niin joulupöytään kuin muidenkin juhlavien kala-alkupalojen joukkoon.
Reseptin ainekset
8 annosta
500 g
silakkafileitä
Marinadi
5 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
1 rkl
sokeria
2 tl
suolaa
Kastike
150 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
100 g
kermaviiliä
3
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
Valkosipulisilakat – ohje:
- Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Poista kaloista nahka vetäisemällä. Nosta fileet etikkaliemeen. Anna maustua jääkaapissa noin 4 tuntia.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Valuta silakkafileet hyvin marinadista. Lado silakkafileet puhtaaseen purkkiin kerroksittain kastikkeen kanssa. Kääntele välillä.
- Anna valkosipulisilakoiden tekeytyä jääkaapissa vuorokausi. Valkosipuli maustaa silakat herkullisiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat