Maku

Valkosipulisilakat

24 h 40 min
4.3
4

Valkosipulisilakat

GL
MU
4
4.3
Valkosipuli maustaa silakat herkullisiksi. Kermaiset valkosipulisilakat sopivat niin joulupöytään kuin muidenkin juhlavien kala-alkupalojen joukkoon.
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 gsilakkafileitä

Marinadi

  • 5 dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 1 rklsokeria
  • 2 tlsuolaa

Kastike

  • 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 100 gkermaviiliä
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Tee näin

24 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN24 h

Valkosipulisilakat valmistuvat näin:

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Poista kaloista nahka vetäisemällä. Nosta fileet etikkaliemeen. Anna maustua jääkaapissa noin 4 tuntia.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Valuta silakkafileet hyvin marinadista. Lado silakkafileet puhtaaseen purkkiin kerroksittain kastikkeen kanssa. Kääntele välillä.

Anna valkosipulisilakoiden tekeytyä jääkaapissa vuorokausi. Valkosipuli maustaa silakat herkullisiksi.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä