Maku

Valkosipulisilakat

24 h 40 min
GL
MU
4.33
4

Valkosipuli maustaa silakat herkullisiksi. Kermaiset valkosipulisilakat sopivat niin joulupöytään kuin muidenkin juhlavien kala-alkupalojen joukkoon.
Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (8 annosta)

  • 500 gsilakkafileitä

Marinadi

  • 5 dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 1 rklsokeria
  • 2 tlsuolaa

Kastike

  • 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 100 gkermaviiliä
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Tee näin

24 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN24 h

Valkosipulisilakat valmistuvat näin:

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Poista kaloista nahka vetäisemällä. Nosta fileet etikkaliemeen. Anna maustua jääkaapissa noin 4 tuntia.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Valuta silakkafileet hyvin marinadista. Lado silakkafileet puhtaaseen purkkiin kerroksittain kastikkeen kanssa. Kääntele välillä.

Anna valkosipulisilakoiden tekeytyä jääkaapissa vuorokausi. Valkosipuli maustaa silakat herkullisiksi.

MITÄ PIDIT?
4.33