Maku

Valkosipuliset ruistikut

1 h 20 min
MU
KA
3
0


 

Tulosta
Teksti Elisa Johansson, Katariina Korkeaoja
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (25 kpl)

  • 400 gruis-perunataikinaa (pakaste)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 50 gvoita

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita sipulit ja pehmeä voi. Kauli taikinalevy kaksinkertaiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä valkosipulivoi taikinalevylle. Leikkaa levy taikinapyörällä noin 2 × 15 cm:n kokoisiksi paloiksi. Käännä suikaleet kierteelle, ja siirrä leivinpaperoidulle uunipellille. Paista valkosipulisia ruistikkuja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa jäähtyneinä.

MITÄ PIDIT?
3