Maku

Valkosipuliset ruissipsit

20 min
MU
5
1


 

Tulosta
Kuvat Martti Leppä

Ainekset (4 annosta)

  • 8 kplruisleipäviipaletta
  • 50 gvoita
  • 2 kplvalkosipulinkynttä

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN15 min

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Levitä avatut leipäpuolikkaat leivinpaperille uunipellille. Yhdistä pehmeä voi ja murskatut valkosipulinkynnet. Voitele leipäpalat seoksella ja pane pelti uuniin 7–10 minuutiksi, kunnes palat ovat rapeita. Leikkaa palat saksilla hiukan jäähtyneinä kolmeen viipaleeseen ja nauti varsinaista ruokaa odotellessa.

Ruissipsireseptiä voit hyödyntää myös hiukan kuivahtaneisiin vaaleisiin leipäviipaleisiin, niitä ei tosin kannata viipaloida lopuksi saksilla. Kokeile ruisleivän päälle myös mozzarellajuustopitoista pizzaraastetta tai vuohenjuustomurua.

Valkosipulinkynsistä kuori irtoaa helposti, kun survaiset kokonaisen kynnen voimalla isoteräisen veitsen laakean puolen alle. Itävä valkosipuli on tylsä juttu, sillä sen maku on karvas. Itämisen voit estää panemalla kuoritut kynnet lasipurkkiin oliiviöljyn sekaan jääkaappiin tai muovipussiin ja pakastimeen. Käytä öljyyn säilöttyjä ja pakastettuja kynsiä tavallisten tapaan. Jääkaapissa kuin itsestään syntyvää valkosipuliöljyä taas voit käyttää ruoanvalmistuksessa ja salaatinkastikkeissa. Jos ituja on jo ilmestynyt, käytä kynnet ruoanvalmistuksessa vasta, kun olet poistanut vihreät idut halkaistujen kynsien sisästä.
MITÄ PIDIT?
5