


Valkosipulinen varhaisperunasalaatti – kenties elämäsi paras pottusalaatti!
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Valkosipulinen varhaisperunasalaatti on paahtamisen ansiosta maultaan lempeä, vaikka valkosipulia on ohjeessa runsaasti. Viimeistele salaatti halutessasi syötävillä kukilla, kuten orvokeilla, hunajakukilla tai ruiskaunokeilla.
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
pieniä varhaisperunoita
2
valkosipulia
½ dl
öljyä
2 tl
sormisuolaa
Valkosipulimajoneesi
2
paahdettua valkosipulia
1 rkl
kokojyväsinappia
1
keltuainen
1 rkl
punaviinietikkaa
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 dl
öljyä
Lisäksi
1 rku
lehtipersiljaa
(syötäviä kukkia)
Valkosipulinen varhaisperunasalaatti – ohje:
- Pese perunat huolellisesti ja laita ne uunipellille. Leikkaa valkosipulit puoliksi ja lisää pellille. Pirskottele oliiviöljy ja ripottele sormisuola päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia tai kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
- Purista paahdetuista valkosipuleista kynnet kapeaan, korkeaan kulhoon. Lisää sinappi, keltuainen, etikka, suola ja pippuri. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle, käynnistä ja kaada öljy ohuena nauhana joukkoon. Kääntele syntynyt majoneesi lämpimien perunoiden joukkoon.
- Hienonna persilja ja sekoita valkosipulisen perunasalaatin joukkoon. Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.
Vinkki!
Paras valinta perunaksi paahtosalaattiin on mahdollisimman pienikokoinen uuden sadon siikli.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat