Maku

Välimerellinen peltileipä

1 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h
KA
LA
MA
MU
3.8
0
Julkaistu: 17.5.2010


Reseptin ainekset (25 palaa)

Juuri

  • 25 ghiivaa
  • 5 dlvettä
  • 1/2 rklsokeria
  • 1 1/2 dlperunasosejauhetta
  • 1 dlvehnäjauhoja

Alustukseen

  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 6 dlsämpyläjauhoja

Päälle

  • 1 dloliiveja
  • 50 gaurinkokuivattua tomaattia
  • 50 gjuustoa (raastettuna)
Tulosta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, perunasosejauhe sekä jauhot. Sekoita vellimäiseksi taikinajuureksi ja nosta kulho peiteltynä lämpimään vesihauteeseen heräilemään. Kun juuri kuplii, alusta siihen öljy, suola ja loput jauhot. Taikinan tulee olla napakka. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi ja nosta paperin kanssa pellille. Anna kohota peiteltynä lämpimässä paikassa vähintään 20 minuuttia. Jaa kohonnut peltileipä taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla ruuduiksi. Paina halutessasi jokaiseen ruutuun esimerkiksi oliiviviipaleita, aurinkokuivatun tomaatin paloja tai hiukan juustoraastetta. Paista peltileipää 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Kommentoi »