Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Välimerellinen peltileipä

1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 0 min
17.5.2010
Reseptin ainekset
25 palaa
Juuri
25 g
hiivaa
5 dl
vettä
1/2 rkl
sokeria
1 1/2 dl
perunasosejauhetta
1 dl
vehnäjauhoja
Alustukseen
1/2 dl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
6 dl
sämpyläjauhoja
Päälle
1 dl
oliiveja
50 g
aurinkokuivattua tomaattia
50 g
juustoa (raastettuna)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, perunasosejauhe sekä jauhot. Sekoita vellimäiseksi taikinajuureksi ja nosta kulho peiteltynä lämpimään vesihauteeseen heräilemään. Kun juuri kuplii, alusta siihen öljy, suola ja loput jauhot. Taikinan tulee olla napakka. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi ja nosta paperin kanssa pellille. Anna kohota peiteltynä lämpimässä paikassa vähintään 20 minuuttia. Jaa kohonnut peltileipä taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla ruuduiksi. Paina halutessasi jokaiseen ruutuun esimerkiksi oliiviviipaleita, aurinkokuivatun tomaatin paloja tai hiukan juustoraastetta. Paista peltileipää 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt