


Vähän hienompi bouillabaisse
Bouillabaisse on rustiikkinen ranskalainen perinneruoka joka oli aikojen alussa kalastajien ruoka. Siihen aikaan se tehtiin kaloista jotka eivät torikauppiaille kelvannut. Tässä nyt hieman hienompi versio jos haluat yllättää vieraat tai kokeilla itse jotain hieman vaativampaa. Tämä on tarkoitettu alkuruoaksi ja sen olen tehnyt yhteistyössä Suomen Kokkimaajoukkueen kapteeni Kristian Vuojärven kanssa.
Valmista ensin liemi
Jos käytät hummerinpäitä tai kuoria, niin paahda niitä uunissa 180 asteessa 15min
Freesaa sipuli ja valkosipuli
Lisää cayenne ja freesaa vielä hetki
Lisää tomaattipyree ja freesaa vielä hetki
Lisää sitten valkoviini ja anna kiehua kunnes jäljellä 2dl
Lisää sitten vesi (+fondi jos käytät fondia) ja tähtianikset
Lisää sekaan myös hummerinpäät ja anna kiehua kunnes jäljellä 6dl
Murskaa hummerinpäät esim. puunuijalla ja siivilöi liemi toiseen astiaan
Lisää sekaan voi ja valkopippuri ja poraa sauvasekoittimella sekaisin
Maista suola ja lisää tarvittaessa
Tarjoa heti äyriäistartarin kera ja rouillen kera (ohje löytyy Maku.Fi sivulta
ÄYRIÄISTARTAR
Leikkaa kampasimpukat pieniksi paloiksi
Leikkaa lohi pieniksi paloiksi
Kiehauta simpukat ja käytä vain ne simpukat jotka aukeavat
Yhdistä kampasimpukat ja lohi ja mausta suolalla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä
Asettele tartar keskelle lautasta ja vierelle simpukat ja patonkisiivut
Kaada sitten hummeriliemi sekaan ja asettele jääfenkolit päälle
JÄÄFENKOLI:
Leikkaa fenkolit ohuiksi siivuiksi mandoliinin avulla ja laita ne astiaan jääpalojen kera. Nin fenkolit muuttuvat rapeiksi
Käytä fenkolin vihreät versot koristeeksi
PATONKI
Leikkaa patongista 8 ohutta siivua ja valele ne oliiviöljyllä ja mausta suolalla.Paahda uunissa rapeaksi