Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vähän hienompi bouillabaisse

Bouillabaisse on rustiikkinen ranskalainen perinneruoka joka oli aikojen alussa kalastajien ruoka. Siihen aikaan se tehtiin kaloista jotka eivät torikauppiaille kelvannut. Tässä nyt hieman hienompi versio jos haluat yllättää vieraat tai kokeilla itse jotain hieman vaativampaa. Tämä on tarkoitettu alkuruoaksi ja sen olen tehnyt yhteistyössä Suomen Kokkimaajoukkueen kapteeni Kristian Vuojärven kanssa.

28.1.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
16 kpl
kampasimpukoita
120 g
lohta
8 kpl
sinisimpukoita
1 kpl
sitruunan mehu puristettuna
1 tl
suolaa
½ 0
mustapippuria
2 rkl
oliiviöljyä
5 kpl
hummerin päitä (tai hummerifondia 1dl 1l vettä)
3 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 kpl
sipuli silputtuna
½ tl
cayennenpippuria
2 rkl
tomaattipyreetä
3 dl
valkoviiniä
3 kpl
tähtianista
1 l
vettä
1 tl
suolaa (jos käytät fondia maista suolaisuus ennen kun lisäät suolaa)
50 g
voita
1/3 tl
valkopippurijauhetta
½ kpl
fenkolia
8 kpl
ohutta patonkisiivua
1 tl
oliiviöljyä

Valmista ensin liemi

Jos käytät hummerinpäitä tai kuoria, niin paahda niitä uunissa 180 asteessa 15min

Freesaa sipuli ja valkosipuli

Lisää cayenne ja freesaa vielä hetki

Lisää tomaattipyree ja freesaa vielä hetki

Lisää sitten valkoviini ja anna kiehua kunnes jäljellä 2dl

Lisää sitten vesi (+fondi jos käytät fondia) ja tähtianikset

Lisää sekaan myös hummerinpäät ja anna kiehua kunnes jäljellä 6dl

Murskaa hummerinpäät esim. puunuijalla ja siivilöi liemi toiseen astiaan

Lisää sekaan voi ja valkopippuri ja poraa sauvasekoittimella sekaisin

Maista suola ja lisää tarvittaessa

Tarjoa heti äyriäistartarin kera ja rouillen kera (ohje löytyy Maku.Fi sivulta

ÄYRIÄISTARTAR

Leikkaa kampasimpukat pieniksi paloiksi

Leikkaa lohi pieniksi paloiksi

Kiehauta simpukat ja käytä vain ne simpukat jotka aukeavat

Yhdistä kampasimpukat ja lohi ja mausta suolalla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä

Asettele tartar keskelle lautasta ja vierelle simpukat ja patonkisiivut

Kaada sitten hummeriliemi sekaan ja asettele jääfenkolit päälle

JÄÄFENKOLI:

Leikkaa fenkolit ohuiksi siivuiksi mandoliinin avulla ja laita ne astiaan jääpalojen kera. Nin fenkolit muuttuvat rapeiksi

Käytä fenkolin vihreät versot koristeeksi

PATONKI

Leikkaa patongista 8 ohutta siivua ja valele ne oliiviöljyllä ja mausta suolalla.Paahda uunissa rapeaksi

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt