Vadelmatryffelit – neljän raaka-aineen suklaakonvehdit saavat marjaisan maun vadelmalikööristä
gluteeniton
kasvis
munaton
4 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 4 h
Vadelmatryffelit ovat lahja, josta saaja varmasti ilahtuu – etenkin, kun teet konvehdit itse! Neljän raaka-aineen suklaapallot valmistuvat nopeasti myös aattoillan jälkiruokapöytään tai omaksi iloksi sohvan nurkassa nautittaviksi.

Reseptin ainekset Noin 20 kpl
200 gtummaa suklaata
¾ dlkuohukermaa
1 rklvadelmalikööriä
Päälle
vadelma- ja/tai mustikkajauhetta
Vadelmatryffelit valmistetaan näin:
- Laita kattilaan kerma ja likööri, kiehauta. Paloittele suklaa.
- Ota kattila liedeltä ja lisää suklaa joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut. Laita seos jääkaappiin pariksi tunniksi.
- Laita pikkulautasille vadelma- ja mustikkajauhetta. Ota suklaamassasta nokareita lusikalla ja pyörittele ne sormin palloiksi. Kieritä pallot marjajauheissa. Jos suklaamassa alkaa lämmetä liikaa, pidä sitä välillä kylmässä.
- Laita tryffelit kovettumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Tryffeleissä on nyt vadelmien hienostunut aromi.