Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vaaleanpunaiset leivokset

45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min

Herkullisen hempeät vaaleanpunaiset leivoksissa on kiisselimäinen täyte, jonka alle lisätään hilloa. Leivokset saavat viimeisen silauksen koristerakeista.

19.7.2005
Reseptin ainekset
16 kpl
500 g
murotaikinaa (pakaste)
Täyte
3 kpl
liivatelehteä
1 1/2 dl
laktoositonta maitojuomaa
1 kpl
munaa
1 dl
sokeria
1/4 tl
elintarvikeväriä (punainen)
2 dl
laktoositonta vispikermaa
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
hilloa
Koristeluun
2 rkl
koristerakeita

Jaa sulanut, kylmä taikina paloiksi ja painele palat kevyesti voideltuihin leivosvuokiin. Peitä vuoat leivinpaperin palalla ja kaada päälle paksusti herneitä tai papuja, jotta taikina ei kohoa liikaa uunissa.

Paista leivoskuoria 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia tai kunnes kuoret irtoavat vuoista. Poista pavut tai herneet heti. Jäähdytä.

Valmista täyte. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä.

Sekoita maito, muna ja sokeri kylminä kattilassa. Kuumenna seos (älä keitä!) ja liuota siihen liivatteet. Lisää karamelliväri.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää valmiiseen vaahtoon vaniljasokeri. Sekoita vaahto huoneenlämpöiseen kiisseliin.

Levitä hilloa leivosten pohjalle ja kaada päälle täyte juuri ennen tarjoilua. Koristele vaaleanpunaiset leivokset nonparelleilla.

Pidä osa taikinapaloista jääkaapissa, sillä taikina pehmenee nopeasti huoneenlämmössä. Kuoret kannattaa leipoa etukäteen ja säilyttää viileässä ja kuivassa paikassa. Voit käyttää leivosten täytteenä myös halvalla tai hillolla maustettua kermavaahtoa tai vaniljavanukasta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt