Vaaleanpunaiset leivokset

45 min
3
0

Vaaleanpunaiset leivokset

LA
0
3
Teksti Virpi Tissari-Simola
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 500 gmurotaikinaa (pakaste)

Täyte

  • 3 kplliivatelehteä
  • 1 1/2 dllaktoositonta maitojuomaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1/4 tlelintarvikeväriä (punainen)
  • 2 dllaktoositonta vispikermaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlhilloa

Koristeluun

  • 2 rklkoristerakeita

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Jaa sulanut, kylmä taikina paloiksi ja painele palat kevyesti voideltuihin leivosvuokiin. Peitä vuoat leivinpaperin palalla ja kaada päälle paksusti herneitä tai papuja, jotta taikina ei kohoa liikaa uunissa.

Paista leivoskuoria 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia tai kunnes kuoret irtoavat vuoista. Poista pavut tai herneet heti. Jäähdytä.

Valmista täyte. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä.

Sekoita maito, muna ja sokeri kylminä kattilassa. Kuumenna seos (älä keitä!) ja liuota siihen liivatteet. Lisää karamelliväri.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää valmiiseen vaahtoon vaniljasokeri. Sekoita vaahto huoneenlämpöiseen kiisseliin.

Levitä hilloa leivosten pohjalle ja kaada päälle täyte juuri ennen tarjoilua. Koristele vaaleanpunaiset leivokset nonparelleilla.

•Pidä osa taikinapaloista jääkaapissa, sillä taikina pehmenee nopeasti huoneenlämmössä. Kuoret kannattaa leipoa etukäteen ja säilyttää viileässä ja kuivassa paikassa. Voit käyttää leivosten täytteenä myös halvalla tai hillolla maustettua kermavaahtoa tai vaniljavanukasta.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä