Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kulhoon koottu

Vaaleanpunainen prinsessakakku – tee ruotsalaisten rakastama klassikkokakku helposti vaihekuvien avulla

13 h 20 min
{
Aktiivinen 1 h 10 min
Passiivinen 12 h 10 min

Prinsessakakku on kaunistanut juhlapöytiä jo lähes 80 vuotta. Perinteisen vihreän kuorrutteen sijaan voi valita omiin juhliin sopivan värin, esimerkiksi hempeän vaaleanpunaisen. Ruotsalaisten lahja herkkusuille on juhlavaa ulkonäköään helpompi tehdä.

8.5.2025
Reseptin ainekset
16 annosta
Kakkupohja
4
munaa
1½ dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
3 dl
vispikermaa
½ ps (à 100 g)
vaniljakreemijauhetta (Dr. Oetker)
½ dl
sokeria
1 prk (250 g)
rahkaa
400 g
vadelmahilloa
Kuorrutus ja koristelu
100 g
voita huoneenlämpöisenä
1 dl
tomusokeria
2 pkt (à 250 g)
marsipaania
1 rkl
maissitärkkelystä
(syötäviä kukkia)

Vaaleanpunainen prinsessakakku – ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja kääntele nuolijalla taikinaksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 7–9 minuuttia. Kumoa pohja puhtaalle leivinliinalle ja poista leivinpaperi, mutta jätä se pohjan päälle. Jäähdytä.
  3. Vatkaa täytteen kerma, vaniljakreemijauhe ja sokeri vaahdoksi. Sekoita rahka joukkoon.
  4. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (noin ø 20 cm) kelmulla.
  5. Leikkaa kakkupohjasta 4 erikokoista ympyrää, joista pienin on kulhon pohjan kokoinen ja isoin kulhon suuaukon kokoinen.
  6. Nosta pienin taikinapohja kulhoon. Levitä päälle vadelmahillokerros ja sen päälle vaniljakreemikerros. Nosta päälle toiseksi pienin pohja ja toista kerroksia, kunnes päällimmäiseksi tulee isoin pohja. Taita kelmun liepeet pohjan päälle ja nosta kulho jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  7. Valmista kuorrute. Siivilöi tomusokeri huoneenlämpöiseen voihin ja vatkaa kuohkeaksi. Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu. Levitä kuorrute kakun pintaan tasaiseksi kerrokseksi.
  8. Vaivaa marsipaanit yhtenäiseksi ja painele käsin litteämmäksi. Hieraise molemmille puolille maissitärkkelystä kaulimista helpottamaan. Kauli marsipaani 2–3 mm:n paksuiseksi levyksi ja nosta kaulimen avulla kakun päälle.
  9. Painele levy alaosasta tiiviisti kakkua vasten ja leikkaa ylimääräinen marsipaani pois. Voit pyörittää yli jääneestä marsipaanista ohuen pötkön kakun alareunaan leikkausjälkeä peittämään.
  10. 10
    Säilytä prinsessakakku jääkaapissa, mutta tarjoa huoneenlämpöisenä. Koristele halutessasi ennen tarjoamista syötävillä kukilla.

Vinkki!

Maissitärkkelys sopii kaulintaan paremmin kuin tomusokeri, sillä se ei sula yhtä helposti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt