Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vaahtokarkkitiput

2 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 0 min

Kaipaatko hauskaa haastetta? Testaa nämä iItse tehdyt, pehmoiset vaahtokarkkitiput! Suloiset tipuset maistuvat aidosti sitruunalta. Vaahtokarkit onnistuvat parhaiten, kun käytössäsi on apukäsiä ja toimiva lämpömittari. 

27.4.2016
Reseptin ainekset
100 kpl
1 dl
tomusokeria
1 dl
maissitärkkelystä
4 1/2 kpl
liivatelehteä
1 dl
sokeria
1/2 dl
siirappia (glukoosisiirappia)
0,4 dl
vettä
2 kpl
valkuaista (M-kokoisen munan)
1/2 tl
sitruunankuoriraastetta
1/6 tl
elintarvikeväriä (muutama tippa keltaista geeliväriä)
Koristeluun
50 g
tummaa suklaata (maidotonta)

Valmista vaahtokarkkitiput näin:

Yhdistä tomusokeri ja maissitärkkelys. Siivilöi seosta kahdelle uunipellille leivinpaperien päälle. Säästä loput seoksesta siivilöitäväksi vaahtokarkkien päälle.

Upota liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Mittaa kattilaan sokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Kuumenna seosta keskilämmöllä ja seuraa mittarilla seoksen lämpötilan kohoamista

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Kuumenna ruokalusikallinen vettä kiehuvaksi, nosta liedeltä ja liuota joukkoon liivatteet. 

Kun sokeriseoksen lämpötila alkaa lähestyä 118 astetta, vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää 118-asteinen sokeriliemi valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten.

Lisää liivateliemi samalla vatkaten. Vatkaa seosta hetki, jotta se jäähtyy hieman. Älä anna seoksen jäähtyä täysin, jotta siitä ei tule liian jämäkkää pursotettavaksi.

Kääntele vaahtokarkkiseokseen sitruunankuoriraaste. Lisää myös elintarvikeväri hyvin pieninä tippoina tai cocktail-tikulla.

Siirrä vaahtokarkkiseos pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla. Pursota lyhyitä pötköjä tipujen vartaloiksi. Pursota tipuille päät.

Anna vaahtokarkkien hyytyä huoneenlämmössä vähintään neljä tuntia tai mielellään yön yli.

Siivilöi tomusokeriseosta vaahtokarkkien päälle ja kierittele karkit tomusokeriseoksessa.

Sulata suklaa ja piirrä tipuille silmät cocktailtikun avulla.

Itse tehdyt vaahtokarkit säilyvät pehmeinä ilmatiiviissä rasiassa noin viikon.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt